Een goede linkbuilding strategie is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het draagt bij aan het vergroten van de autoriteit en het vertrouwen van een website. Linkbuilding is een strategie waarbij externe links naar een website worden verkregen van andere relevante en gezaghebbende websites. Wanneer dit juist wordt uitgevoerd zal dit leiden tot hogere posities in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Op zijn beurt zal dat leiden tot meer verkeer en conversies voor de website. Wij helpen je graag met het verbeteren van je organische resultaten door het opstellen en het toepassen van een linkbuilding strategie.

Verschillende linkbuilding strategieën

Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te implementeren in je online marketingstrategie. Een manier is het creëren van hoogwaardige en relevante inhoud die andere websites zullen willen delen en linken. Dit kan in de vorm van blogposts, infographics, video’s, enzovoort. Ook kun je links verkrijgen door het plaatsen van gastblogs op andere websites, het aanbieden van waardevolle bronnen of het doen van samenwerkingen met andere websites.

Outreach linkbuilding strategie

Een andere manier om links te verkrijgen is door het uitvoeren van een outreach-campagne. Hiervoor moet je connecties hebben met websites die gerelateerd zijn aan jouw niche en door middel van ruilmateriaal zorgen dat ze een linkje plaatsen naar jouw website. Dit kan een tijdrovend proces zijn, maar als het goed wordt uitgevoerd, kan het leiden tot waardevolle links van hoogwaardige websites.

Strategische linkbuilding

Het is belangrijk om een goede strategie te hanteren voor je linkbuilding. Het moet niet alleen om het verkrijgen van zo veel mogelijk links gaan. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit. Zoekmachines zullen links van betrouwbare en relevante websites hoger waarderen dan links van lage kwaliteit of irrelevante websites. Wil je jouw linkbuilding uitbesteden? Wij helpen je graag met het uitvoeren van linkbuilding.