mwc2020Mediamix

Van 24 tot en met 27 februari 2020 zou ’s werelds grootste jaarlijkse evenement op het gebied van mobiele communicatie, het MobileFrietman16feb2020 World Congress, in Barcelona worden gehouden. En net als voorgaande jaren stond Haags superondernemer Danny Frietman al in de startblokken om met een grote delegatie Nederlandse bedrijven naar Barcelona af te reizen.

Maar nadat een aantal grote deelnemers zich vanwege het coronavirus had teruggetrokken, zag organisator GSMA zich afgelopen woensdag genoodzaakt de beurs te cancellen. Een grote strop voor veel partijen, zeker ook voor de Nederlandse delegatie. Maar Danny Frietman zou Danny Frietman niet zijn als hij niet direct naar een alternatieve invulling in Nederland zou gaan kijken. Zondagavond is Danny te gast in Mediamix om alles hierover met ons te delen.

mp3 zondermuziek

mp3

 Listen on Spotify Badge 3

digitalemuurkrant

Zondagavond 9 februari in het programma Mediamix besteden we aandacht aan de Digitale Muurkrant.VictorineEgtervanWissekerke

Op ruim 350 plaatsen in Den Haag hangen beeldschermen met daarop nieuws en informatie over onze stad! Van wie zijn deze schermen en wie of hoe worden deze schermen voorzien van de nodige informatie. We gaan het vragen aan Victorine Egter van Wissekerke. Victorine is Adviseur Mediabeleid van de Gemeente Den Haag.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma wordt elke zondagavond tussen 21.00 en 22.00 gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

 Listen on Spotify Badge 3

mp3 zondermuziek

mp3

Beeldgeluidmatla2feb

Zondagavond 2 februari in Mediamix aandacht voor Beeld en Geluid Den Haag.Pelle Matla2

Het voormalige Postmuseum/COMM is sinds eind vorig jaar een dependance geworden van Beeld en Geluid Hilversum. Beeld en Geluid Den Haag heeft als bijnaam: 'Mediamuseum'. Reden voor Mediamix om er dieper in te duiken! Waarom heeft Beeld en Geluid een vestiging in Den Haag geopend. Wat zijn de plannen van dit mediamuseum? Kun je er nog heen als bezoeker? Wat voor evenementen en meetings worden er georganiseerd? We gaan daarover in gesprek met Pelle Matla. Pelle is hoofd programmering bij Beeld en Geluid Den Haag.

 Listen on Spotify Badge 3

mp3 zondermuziek

mp3

Peter Lourens26jan

Zondagavond 26 januari interview met Peter Kluyver en Lourens Hogenbirk in Mediamix.

Peter Kluyver was vroeger betrokken bij een radio automatiserings bedrijf en is op dit moment directeur van Itego Holding B.V. Lourens Hogenbirk is vrijwilliger bij de NH Gooi, de streekomroep voor Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

We gaan met beide heren in gesprek over het medium radio. Je kan tegenwoordig vijr makkelijk een eigen radiostation starten. Maar... wat heb je er allemaal voor nodig? En hoe zit het met auteursrechten? Kees Rooke is te horen met een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week. 

mp3 zondermuziek

mp3

Listen on Spotify Badge 3

Erik laanRuimtevaartnieuws in Mediamix op Den Haag FM

Zondagavond 19 januari hebben we onze ruimtevaart redacteur Erik Laan in de studio. Het is weer tijd voor ruimtevaartnieuws! Er zijn veel onderwerpen te bespreken, zoals: wat ging er mis met de Boeing Starliner test van 20 december, de lancering van de Crew Dragon abort test, 2020 belooft een space recordjaar te worden en ESA ExoMars rover op kritiek pad met parachute voor lancering dit jaar. Veel te veel voor één uur uitzending en we zullen dus hier en daar wat moeten inkorten helaas. Verder hoor je de vaste bijdragen van Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

Listen on Spotify Badge 3