Uitzendingen 2014

Hier kunt u de reeds uitgezonden afleveringen downloaden van Mediamix:

 
Datum
Inhoud/opmerkingen
Download

5 januari 2014

 

In deze eerste aflevering van Mediamix in het nieuwe jaar en op het nieuwe uitzenduur luisteren we nog eenmaal terug naar bijzondere afleveringen van Mediamix in het afgelopen jaar 2013.

We laten een aantal fragmenten horen van onze medewerkers die bijzonder waren of opvielen in 2013. Zonder deze medewerkers zou Mediamix alleen maar uit muziek bestaan. Luister dus naar een compilatie van de beste bijdragen in de Mediamix uitzendingen!

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier
12 januari 2014

In de serie media adressen in Den Haag aandacht voor de voorloper van Internet: Viditel


Viditel is in 1980 officieel van start gegaan in Den Haag en Niek heeft weer een interessant verhaal in elkaar gezet.

Peter de Graaf neemt ons mee in de wereld van de websdr. En we hebben ook de vaste bijdragen van onze media medewerkers Herman van Beek en Kees Rooke.
Zondag introduceren we ook een nieuwe rubriek:
de media agenda. Daarin hoor je elke week
activiteiten op mediagebied die de moeite van een bezoekje waard zijn!

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier
19 januari 2014

Begin december zouden we het over Drones hebben (die onbemande vliegtuigen met meestal camera's aan boord).

Onze gast Martijn Moeling was echter ziek, maar zondagavond 19 januari krijgt hij alsnog een kans om alles te komen vertellen over Drones! Omdat drones steeds betaalbaarder zijn geworden, zijn er veel vragen over het gebruik van drones en de beelden die de camera maakt. We praten uitgebreid met Martijn die alles over drones heeft uitgezocht.

 

 

In de nieuwe rubriek De Mediamix Agenda hebben we Caroline van der Lee aan de telefoon. Caroline is organisatrice van de Gala van het stripboek, dat wordt gehouden in het Museum Meermanno te Den Haag. Op zaterdag 25 januari wordt daar het eerste jaarlijkse Gala van het stripboek gehouden. Het is een Gala rondom het Nederlandse stripverhaal.

 

De vaste media bijdragen van Herman en Kees zijn er ook weer aanwezig in deze uitzending van Mediamix.

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

26 januari 2014

Steeds meer worden we geconfronteerd met allerlei (elektromagnetische) straling. Moeten we bang zijn voor onze gezondheid?
De elektromagnetische velden en straling die telefoons en apparaten in huis opwekken, liggen onder de geadviseerde limieten. Schade aan de gezondheid door dit soort straling is niet aangetoond. We praten met Peter Zwamborn. Peter is werkzaam bij TNO als Elektromagnetic Field Theorie en Applications Ingenieur en weet alles van straling, antennes, golven en nog veel meer! Peter zal ons op eenvoudige wijze uitleggen of we inderdaad niet bang hoeven te zijn voor al die Elektromagnetische stralen.

Verder in de uitzending de media agenda, met daarin een gesprek met Barbera Berger. Barbera is projectleider van het wijkproject van het Gemeentemuseum. Op woensdag 29 januari is er een culturele avond voor de wijk Escamp. Verder de media momenten en de vaste bijdragen van Herman van Beek en Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

2 februari 2014

De Olympische Winterspelen 2014 worden gehouden van 7 tm 23 februari 2014 in Sotsji, Rusland.
De media besteden daar natuurlijk weer veel aandacht aan. Zo heeft alleen de NOS al 230 uur televisie en zo'n 90 uur radio. Reden voor Mediamix om Jan de Jong uit te nodigen in de studio. Jan is sinds 2010 algemeen directeur van de NOS en weet als geen ander alles over de media activiteiten van de NOS. Maar het zal niet alleen gaan over wat we kunnen verwachten op radio en televisie. We willen ook de achtergronden weten, zoals de belangrijkheid van de media tijdens de OS 2014 en of er een draaiboek klaar ligt bij calamiteiten.

In de media agenda onder andere informatie over de wetenschaplezingen in het Museon. We hebben Piek Vossen aan de telefoon over zijn lezing "Kunnen computers ooit de taal van mensen begrijpen?", die op vrijdag 7 februari wordt gehouden en we hebben nieuws over een oude politietelefooncel. Herman van Beek is er met zijn bijdrage en we openen de uitzending met de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

9 februari 2014

Hoe start je een webwinkel in Mediamix
In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt vanavond aandacht besteed aan webwinkels.

In de studio zijn Erwin van der Wel en Jessica van Batenburg. Erwin is mede eigenaar van een online wijnwinkel en zal in deze uitzending uitleggen hoe je een webwinkel opzet en wat er bij komt kijken. Jessica heeft ook een eigen webshop en kan dus uit eigen ervaring over de webshop praten.

 

 


In het mediapraatje met Herman hebben we het over de radioreclamebestedingen, digitale televisie en de samenvattingen van de Eredivisie Voetbal. Kees Rooke is te horen met zijn mediabijdrage en natuurlijk zijn er ook weer mediamomenten en de media-agenda.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

16 februari 2014

 

Je ziet het steeds meer verschijnen, de tweedimensionale streepjescode, ofwel de QRcode. Reden voor Mediamix om daar eens aandacht aan te besteden. In de studio is James Haselhoef. James is eigenaar van het bedrijf QRcodings en onlangs is door QRcodings bekend gemaakt dat er een multimedia QRcode komt die de mogelijkheid biedt multimedia zoals audio en video toe te passen in printbare middelen die hierdoor interactief worden. Daar willen we uiteraard meer van weten!

In de media agenda aandacht voor de komende wintersport vakantie waar veel Nederlanders gebruik van maken. Wist je dat een zonnebril beschermt tegen UVstraling? Met Herman van Beek hebben we het in het media praatje over de 5 nominaties van Omroep West, de Belgische luistercijfers, de Wereld Radio Dag en de inhoud van Medialand. Kees verrast ons ook weer met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

23 februari 2014

Het bestaat nog, de computerwinkel op de hoek. In de studio zijn Anthony Fernandes Pedra en Jeroen Bemer. Zij zijn beide eigenaar van de computerwinkel Buurtnerds aan de Gedempte Burgwal in Den Haag. Waarom moeten we bij de lokale computerwinkel op de hoek onze inkopen doen en niet bij de grote computerketens? En ook willen we weten van Anthony en Jeroen hoe zij de toekomst ziet van de lokale computerwinkel.

In de media agenda onder andere aandacht voor een tentoonstelling in Museum Louwman. In het mediapraatje met Herman hebben we het over de luistercijfers en de uitslag van het geschil tussen de Sky Radio Groep en de Stichting Nordeney. En natuurlijk niet te vergeten is ook in deze aflevering van Mediamix het zorgvuldig uitgezochte medianieuws van Kees Rooke te horen.

Download hier

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

2 maart 2014

In deze aflevering gaan we het hebben in Mediamix over de ontwikkelingen in de ruimtevaart. We horen van Roland Taams de laatste stand van zaken rond het ISS en ook de activiteiten van de ESA zullen de revue passeren. Verder een vooraankondiging van een lezing door André Kuipers komende vrijdag (7 maart) in Mijdrecht. En er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar! Volgend weekend zijn het de landelijke Sterrenkijkdagen en ook daar zal Roland aandacht aan besteden.
In de media agenda een gesprek met Gert-Jan van Rijn. Gert-Jan is verbonden aan het Museon als programmamanager en zal ons informeren over de tentoonstelling Werken aan Vrede, die op 21 maart geopend zal worden.
In het mediapraatje met Herman van Beek aandacht voor de radiomarathon, die afgelopen vrijdag van start is gegaan.

Jeffrin Erkelens zal proberen om 188 uur non-stop radio te maken. En verder informatie over de verhuizing van het zenderpark van de Hindoestaanse zender Vahon. En wat Kees Rooke in zijn mediabijdrage heeft, blijft nog even een verrassing!

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

9 maart 2014

In deze aflevering van Medamix aandacht voor verhalende radio. Afgelopen maandag is de website woord.nl gelanceerd. We vragen aan de eindredacteur Remy van den Brand wat je kan verwachten op de website.
In de serie Haagse media adressen gaat Niek verder met deel 2 over viditel/viewdata.


In het mediapraatje met Herman willen we natuurlijk weten hoe het is afgelopen met de radiomarathon van 188 uur.

Kees geeft zijn kijk op het medianieuws. Kees brengt ook interessant medianieuws in zijn wekelijkse bijdrage.

 

 

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

16 maart 2014
Het zal je niet ontgaan zijn, maar komende woensdag, 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats.
Ook Mediamix gaat daar in deze uitzending aandacht aan besteden. Alleen geen politiek, het thema is de rol van de media bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor is in de studio Hans Hemmes. Hans is politiek verslaggever van Omroep West en RTV Rijnmond. Hij weet dus als geen ander hoe het allemaal zit met de media en de (lokale) politiek.
Verder hebben we Fred Kartaram in de studio. Fred is directeur van een commercieel radiostation in Den Haag, speciaal gericht op een (Hindustaanse) doelgroep. Ook van Fred willen we weten hoe zijn radiostation wordt gebruikt tijdens de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.
En dan hebben we ook nog een gesprek met Michel la Faille. Michel is hoofdredacteur en programmadirecteur van Alphen Stad FM/TV. En het leuke is, dat vanwege een gemeentelijke herindeling de gemeenteraadsverkiezingen in Alphen aan de Rijn vorig jaar november al hebben plaatsgevonden. Dus uit zijn mond horen we of de media inderdaad van invloed is geweest bij de keuze van de kiezer.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

23 maart 2014
De komende dagen is Den Haag een van de veiligste steden van de wereld. Rond het World Forum zijn gigantische veiligheidsmaatregelen van kracht vanwege de Nuclear Security Summit. Ook in de media hoor, zie en lees je dagelijks alles over deze internationale top. In deze aflevering van Mediamix gaan we er over praten met Robbert Coops. Robbert is bekend als voorzitter van het wijkberaad Zorgvliet en woont op een steenworp afstand van het World Forum. Hij woont zelfs zo dichtbij dat de komende dagen een radioprogramma live vanuit zijn huis zal worden uitgezonden.
In het mediapraatje met Herman onder andere aandacht voor de luistercijfers over de maanden januari en februari en Kees Rooke hoor je met zijn selectie uit het laatste medianieuws.
In de media agenda een gesprek met de festivaldirecteur Tako Ruighaver over het Movies That Matter Festival waar je nog tot 27 maart naar toe kunt gaan. En ook vast een vooraankondiging van het Museum Weekend, dat het eerste weekend van april wordt gehouden.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

30 maart 2014

Appril is van 1 tot 30 april hét festival over apps en mobiel internet. Gedurende de maand april vinden meer dan 100 workshops, lezingen en bijeenkomsten plaats in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. Wij hebben in Mediamix Danny Frietman en Elies Kouwenhoven. Danny en Elies zijn verantwoordelijk voor Appril Den Haag en zullen ons alles kunnen vertellen over het festival,
dat dinsdag 1 april zal worden geopend.
De vaste onderdelen, zoals het media praatje met Herman van Beek en de mediabijdrage van Kees Rooke ontbreken ook deze keer niet in Mediamix. In de media-agenda aandacht voor TV West en natuurlijk de vooraankondiging van het museum weekend, dat op 5 en 6 april zal worden gehouden.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

6 april 2014

Sinds 1998 bestaat Vahon Hindustani radio. En in 2012 begonnen ze met ether-uitzendingen via de middengolf. In de studio is Fred Kartaram. Fred is directeur en oprichter van het Haagse radiostation. Fred zal ons alles vertellen over het ontstaan van dit radiostation, dat speciaal gericht is op de grote groep Hindoestanen in Den Haag en daarbuiten. Ook de diverse tegenslagen komen aan de orde en natuurlijk kijken we vooruit en horen we van Fred of zijn radiostation over 5 jaar nog bestaat.

In de media-agenda een gesprek met Linda Frietman. Linda is verantwoordelijk voor een belangrijke workshop tijdens het appril festival. Op vrijdag 11 april vindt de workshop Serious Game tegen jeugdwerkeloosheid plaats. Herman van Beek is er met zijn mediapraatje en Kees geeft zijn kijk op de media in zijn mediabijdrage.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

 

13 april 2014
In deze aflevering van het programma Mediamix op Den Haag FM aandacht voor de ruimtevaart. Met Roland Taams bespreken we het risico dat is ontstaan nu de verhoudingen tussen het Westen en Amerika met betrekking tot Rusland op scherp staat. Heeft dit consequenties voor de samenwerking in het ISS?
Het is komende dinsdag 102 jaar geleden dat de Titanic een ijsschots schampte en vervolgens binnen een paar uur naar de zeebodem zonk. Niek heeft het in zijn serie Haagse adressen in de media over twee bedrijven die destijds rotan stoeltjes hebben geleverd voor het prestigieuze lijnschip. Niek besluit met een tip: er is nog tot 11 mei een tentoonstelling in Amsterdam Expo met een aantal voorwerpen uit de Titanic.
Herman van Beek en Kees Rooke zijn ook aanwezig in deze aflevering van Mediamix met hun mediabijdrage. In de media-agenda onder andere een kijktip voor een documentaire over 150 jaar HTM.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

20 april 2014
Op 8 april heeft Microsoft de ondersteuning voor Windows XP gestaakt. Toch zijn er nog veel gebruikers van het besturingssysteem en ook zijn er veel onduidelijkheden. Reden voor Mediamix om de Buurtnerds uit te nodigen. Met Jeroen en Anthony gaan we uitgebreid in op alle aspecten rond de beeindiging van Windows XP.
In de media-agenda een gesprek met Bobbie van Galen over de opening van de Hoftrammm op 24 april. En ook informatie over de start van het watersportseizoen. Verder in Mediamix de vaste onderdelen, zoals het mediapraatje met Herman van Beek en de mediabijdrage van Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

27 april 2014

Mediamix is alweer twee jaar wekelijks te horen op Den Haag FM.

Hoe wordt nu zo'n programma gemaakt? Sinds begin dit jaar werken we samen met Medialand. Medialand is ook een media programma, maar dan op de lokale zender van Alphen aan den Rijn. Tijd om de ploeg van Medialand eens uit te nodigen in de studio. Van de heren Eric, Servaes, Rink en Herman gaan we horen hoe nu zo'n media programma tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken.
In de media-agenda onder andere aandacht voor de Wecycle Wonderweek, de Internationale stoomdagen in het Zuiderpark en The Hague Festivals. Het media praatje met Herman van Beek gaat onder andere over de luistercijfers en ook in deze uitzending een nieuwe media bijdrage van Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

4 mei 2014

Vandaag, 4 mei is het dodenherdenking. Met Niek gaan we het hebben over verborgen radios. Wie kent de foto's niet? Mensen die in de bezettingstijd in de gangkast naar een verborgen radio zitten te luisteren. Het verhaal begint in de Haagse Abrikozenstraat.

Dan aandacht in Mediamix voor de komst naar Nederland van de website kickstarter.com. Crowdfunding is niet nieuw in Nederland. We praten hierover met Roy Cremers, initiatiefnemer en oprichter van de website voordekunst.nl. In de media-agenda aandacht voor de viering van het 40-jarig bestaan van Radio Centraal. Ger praat met één van de medewerkers van het eerste uur Rob Weterings. De vaste onderdelen van Herman van Beek en Kees Rooke zijn ook aanwezig in deze nieuwe aflevering van Mediamix.


 

Op 4 mei herdenken wij de doden uit de Tweede Wereldoorlog. Daarbij komen de verhalen en de muziek uit die tijd weer uit het geheugen. In een speciale radio-uitzending interviewde Wim Zonderland Hans Veldhuis. Tijdens het interview kwamen de verhalen uit die periode weer volop ter sprake. De uitzending werd daarnaast opgevuld met bijzondere fragmenten en muziek die de sfeer van die tijd oproept.

Het programma is enige jaren geleden uitgezonden via de lokale omroep van Rijswijk en is nu exclusief via internet te beluisteren.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

11 mei 2014

De komende maanden gaan veel Nederlanders weer op vakantie. Het huis blijft dan meestal onbewoond achter. Een pracht gelegenheid voor het dievengilde om eens een kijkje in je huis te nemen! In de studio is Wil Mulder. Wil is expert op het gebied van de beveiligingssystemen. Wil zal ons vertellen hoe je je huis kunt beveiligen tegen ongewenste indringers.

 

We hebben ook contact met Ger Kruger. Ger is bij Omroep Rijswijk waar dit weekend het 40 jarig bestaan van Radio Centraal werd gevierd.
In de media-agenda onder andere informatie over het Nederlands Bierproeffestival. Dan het mediapraatje met Herman van Beek met daarin natuurlijk een terugblik op het Eurovisie Songfestival en aandacht voor Demet TV. Ook horen we Kees met zijn media bijdrage.

Download hier

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 mei 2014

We hebben vanavond telefonisch contact met Roland Taams in verband met het overlijden van oud-astronaut Wubbo Ockels.
De komende periode gaan we weer massaal op vakantie. Lekker van het mooi weer genieten! En natuurlijk gaat het fototoestel mee om de komende winter nog eens te kunnen nagenieten van de heerlijke vakantieperiode! In de studio is Peter Tasman en hij zal ons alles vertellen over vakantiefotografie. Waar moeten we op letten, wat moeten we vooral niet doen en wat moeten we wel doen.

 

Ook de laatste ontwikkelingen op fotografiegebied komen aan bod. We hebben een gesprek met Rene van den Abeelen. Rene heeft een boek geschreven over zijn periode bij Radio Noordzee Nationaal. Verder in Mediamix de vaste rubrieken zoals de media-agenda, het mediapraatje met Herman en de media bijdrage van Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

 

 

25 mei 2014

Het woord is voor het overdragen van informatie. En zeker in de communicatie is het woord de belangrijkste schakel. Met woorden kun je iemand buitensluiten of in de kring halen. Slaan of strelen. Verhelderen of versluieren. Scheppen of vernietigen. We hebben de keuze. In de studio is Charles van Wettum. Charles is natuurkundige en zal ons een heldere kijk geven op de kracht van het woord, zowel in gesproken vorm als in gebruik bij de (social) media.

In de media-agenda onder andere aandacht voor de Haagse Honderd op Hemelvaartsdag, de VRZA kampweek op de Jutberg en veel festival nieuws. In het mediapraatje met Herman bespreken we de laatste luistercijfers en het wereldrecord radiomaken van Giel Beelen. Kees is ook aanwezig in deze uitzending met zijn media bijlage.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

1 juni 2014
Een van de bekendste digitale munten is de Bitcoin. Maar wist je dat er wel meer dan 20 verschillende digitale munten zijn? En wat is eigenlijk een digitale munt. We vragen het aan Wesly van Aalst. Wesly is één van de eigenaren van de website Litebit.eu. Dit is een website waar je allerlei digitale munten kunt kopen en verkopen.

Verder in Mediamix de vaste rubrieken zoals de mediamomenten, de media-agenda en de bijdrage van Kees Rooke. Herman van Beek is een weekje met vakantie en dus vandaag geen media praatje.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

8 juni 2014

Gamen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Waar gamen eerst werd geassocieerd met kinderen en puisterige pubers is het steeds meer uitgegroeid tot een volwassen vorm van vrijetijdsbesteding voor miljoenen mensen. Van flash games, MMO’s, game consoles, ga zo maar door: voor iedereen is er wel een passend spel.
In het programma is vandaag Jeroen van de organisatie Buurtnerds op bezoek om ons op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. Dat gamen nu populair is bij mensen van jong tot oud komt ook door het steeds groter wordende aanbod van games en de verschillende manieren waarop games gespeeld kunnen worden. Ook daar weet Jeroen van de Buurtnerds alles van. Marco Baaij praat met hem.
Verder in Mediamix de media-agenda en het mediapraatje met Herman van Beek. En natuurlijk ook de mediabijdrage van Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

15 juni 2014

Een horecagelegenheid in een tram is in Den Haag een onbekend verschijnsel. En ook buiten Den Haag kom je het weinig tegen; in Rotterdam is er weliswaar de snerttram, maar een echt rijdend restaurant in een tram was er niet in Nederland. Maar daar is verandering in gekomen, want in Den Haag is al sinds 2011 achter de schermen gewerkt om het eerste tramrestaurant van Nederland op de rails te zetten.


Bobby van Galen (34) is initiatiefnemer van Tramrestaurant Hoftrammm. In Mediamix het verhaal van een Haagse ondernemer, die door middel van crowdfunding zijn droom weet om te zetten in realiteit.


In de media momenten aandacht voor de installatie van het nieuwe college in Den Haag. We praten met Pam Evenhuis, oprichter en voorzitter van het Politiek Café in Den Haag. Als vaste onderdelen het mediapraatje met Herman van Beek, de media bijdrage van Kees Rooke en de media-agenda.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

Luister hier exclusief naar het gehele interview met Bobby van Galen.

22 juni 2014
Aandacht voor de ruimtevaart in Mediamix
Roland is onze ruimtevaart expert. Met hem praten we bij op ruimtevaartgebied. We gaan het hebben over de ruimtetaxi, de Hubble telescoop, het nieuwe ruimtevaartuig van de NASA -Orion, de route naar Mars, het ISS en nog veel meer!
In de media-agenda aandacht voor de heropening van het Mauritshuis, de Veteranendag en natuurlijk Parkpop, waar Den Haag FM zelf ook aanwezig zal zijn. Dan zijn er in deze uitzending de vaste rubrieken, zoals het media praatje met Herman van Beek, de media bijdrage van Kees Rooke en de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

29 juni 2014

Historische mediamomenten in Mediamix
Zondag 29 juni wordt het grootste gratis festival van Europa gehouden in het Zuiderpark te Den Haag. Parkpop wordt jaarlijks bezocht door meer dan 250.000 bezoekers. De lokale radiozender Den Haag FM zal gehele dag live uitzendingen verzorgen vanaf het festival terrein. Omdat de uitzendingen tot ver in de avond duren, zal Mediamix op zondag 29 juni niet via Den Haag FM te horen zijn.
We zullen echter wel een Internet only versie van het wekelijkse programma maken! Deze uitzending wordt zondagavond rond 22:00 uur op de website geplaatst. In deze speciale internet uitzending kun je de vaste onderdelen horen, zoals het media praatje met Herman van Beek, de media-agenda en de mediamomenten.
Daarnaast zullen we samen met Niek Hilbers aandacht besteden aan enkele historische mediamomenten in Den Haag. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de zeezenders, de Haagse landpiraten, de start van Radio West, etc. Beluister of download hier de aflevering van 29 juni 2014!

 

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

6 juli 2014

Dit weekend gaat de Tour de France van start. Dit keer is de eerste vlakke rit in Leeds, Engeland.
Je kan de Tour de France volgen via diverse media, maar de onvervalste radio blijft toch nummer één! Hoe de verbinding van de verslaggever op de motor nu uiteindelijk in de huiskamer terecht komt, vragen we aan Menno Zwemstra. Menno is audio technicus bij het NOB (nu Ericsson), het technische bedrijf van de NOS. Menno zal de gehele tour mede-verantwoordelijk zijn voor de geluidsverbinding.
Verder in deze uitzending het media praatje met Herman van Beek. Daarin onder andere nieuws over een nieuwe Ziggo app, en de lokale omroepen die ook op Digitale radio (DAB) overgaan. En je hoort de media-agenda en de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

13 juli 2014

In de serie Haagse media-adressen gaat Niek Hilbers dit keer naar Duindorp. Daar staan de antennes van het vroegere Scheveningen Radio, ook wel bekend als PCH. Niek gaat terug in de geschiedenis van het radiostation voor de communicatie met de schepen.
In de media-agenda een gesprek met Marco Esser over de vernieuwde website denhaag.com, die donderdag is gepresenteerd. Dit is een plek geworden waar zowel inwoners als toeristen terecht kunnen om op de hoogte te blijven van het culturele aanbod in Den Haag.
Herman van Beek is er met zijn media praatje en omdat Kees Rooke met vakantie is, heeft Herman ook nog iets extra's te melden!
Tijdens de uitzending houden we je ook op de hoogte van het verloop van de finale tussen Duitsland en Argentinie.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

 

20 juli 2014

In de studio is Rene Marquard. Ger Kruger praat met Rene over de vele facetten van de lokale sportverslaggeving.

Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd op welke wijze Rene de social media bij de sportverslaggeving betrekt en hoe de samenwerking met de verschillende sportverenigingen in de regio is.

Het mediapraatje met Herman van Beek is ook aanwezig, evenals de media-agenda. Ook besteden we aandacht aan de aanslag op het vliegtuig van Malaysia Airlines, de MH17.
Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Mediamix is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland met medewerking van Ger Kruger.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

 

27 juli 2014

Raoul Wedel, directeur van de regionale commerciele radiozender Fresh FM is de gast in deze uitzending. Fresh FM is in Den Haag te ontvangen op 95,6 MHz en dit jaar viert Fresh FM haar 15 jarig bestaan.
Reden genoeg voor Mediamix medewerker Herman van Beek om een gesprek aan te gaan met Raoul Wedel. Ook zal Herman van Beek te horen zijn in deze uitzending met zijn mediapraatje en we hebben Marco Baaij met de media-agenda. Kees is weer terug van vakantie en je kan dus van hem ook weer de wekelijkse bijdrage verwachten.
Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Mediamix is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland met medewerking van Herman van Beek.

Download hier

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

3 augustus 2014

Het is 45 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Iedereen zal zich nog wel de uitspraak van Neil Armstrong herinneren: "Dat is een kleine stap voor [een] mens, een reuzensprong voor de mensheid". Met Roland Taams gaan we terugblikken naar die bijzondere gebeurtenis in juli 1969.

 

Verder bespreken we de laatste ontwikkelingen rond het Internationale Ruimtestation. De vaste onderdelen, zoals de media-agenda, de media bijdrage van Kees Rooke en het media praatje met Herman van Beek zijn ook aanwezig in deze eerste uitzending van augustus 2014.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

10 augustus 2014
Op 16 en 17 augustus zullen de radiozendamateurs wereldwijd meedoen aan een International Lighthouse en Lightship Weekend. Ook in Scheveningen is een groep amateurs actief onder leiding van Rene, PD2RKG. In de uitzending hoor je een uitgebreid gesprek met Rene over het radiozendamateurisme en het Lighthouse en Lightship weekend in het bijzonder.
In de media-agenda hebben we contact met Roland Taams over de komende Perseiden meteorieten regen. De komende dagen kunnen we weer veel vallende sterren zien, als de bewolking maar geen roet in het eten gooit! Verder in de media-agenda aandacht voor het Vuurwerkfestival.
Dan hebben we het media praatje met Herman van Beek en Kees Rooke is ook te horen met zijn media bijdrage.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

17 augustus 2014

Op 13 augustus begon in Keulen 's werelds grootste beurs voor interactieve spelletjes. Meer dan driehonderd duizend bezoekers zijn naar Keulen afgereisd. Reden voor Mediamix om Jeroen Bemer van Buurtnerds uit te nodigen in de studio. Marco Baaij zal met Jeroen praten over de laatste ontwikkelingen op computergaming gebied. Ook zal Jeroen kooptips geven, zodat je zelf de beste gaming computer kunt aanschaffen. En natuurlijk horen we van Jeroen wat op dit moment de meest populaire spelletjes zijn.

Verder in deze uitzending het media praatje met Herman van Beek en Kees met zijn keuze uit het media nieuws van de afgelopen week.
In de rubriek Mediamomenten praten we met Ger Kruger over het spoeddebat in de gemeenteraad over de Schilderswijk, waar meer pers dan politici op af kwamen.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

24 augustus 2014

Onderzoeksjournalistiek in Mediamix.
Dwalingen van rechters, vastlopen van juridische onderzoeken worden vaak wereldkundig gemaakt vanuit de onderzoeksjournalistiek. In de studio is Marieke van Essen, onderzoeksjournalist van de Telegraaf en zij verteld over de vaak moeilijke omstandigheden waarin zij haar werk moet doen.

In de media-agenda aandacht voor de serie Den Haag viert Prinsjesdag op TV West en een vooraankondiging van de Open Studio Dagen op het Media Park. Verder de vaste onderdelen zoals het media praatje met Herman van Beek en het media nieuws, verzameld door Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

31 augustus 2014

Het is vandaag, zondag 31 augustus, precies 40 jaar geleden dat de zeezenders zijn gestopt met hun uitzendingen. Vanwege de nieuwe wetgeving werd medewerking aan een zeezender strafbaar. Met media historicus Hans Knot praat Ger over de periode rond 1974 en hoe het daarna verder ging. Ook hebben we Walter Galle in de uitzending.

Walter is zendertechnicus van Radio Waddenzee, de enige nog werkende zeezender, die op dit moment op de Waddenzee ronddobbert.

Behalve de vaste bijdragen van Kees Rooke en Herman van Beek besteden we in de media-agenda aandacht aan het weggeven van vrijkaarten voor Funky Pianos en een tentoonstelling van winnende foto's van de World PressPhoto.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

7 september 2014


In deze aflevering van Mediamix aandacht voor de rol van de media bij jongeren en de politiek. In de studio is drs. Dirk Jan Keijser. Dirk Jan is communicatieadviseur, voorzitter van o.a. stichting burger, medeoprichter cafepolitiek.nl en uitbater van gastsprekers.nl en Ger Kruger praat met Dirk Jan over de invloed van de media bij jongeren en de politiek. Nu het politieke jaar weer van start is gegaan is het belangrijk om ook jongeren bij de politiek te betrekken. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Waarom niet, legt Dirk Jan ons uit.

In de media-agenda onder andere aandacht voor het Lichtpuntjes festival en Open Monumentendag. Herman van Beek en Kees Rooke zijn met hun vaste bijdrage ook te horen in deze uitzending van Mediamix.

 

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

14 september 2014

Van 11 tot en met 16 september slaat de IBC (International Broadcasting Convention) zijn jaarlijkse technokamp weer op in alle veertien hallen van de Amsterdamse RAI. Uiteraard is Mediamix ook aanwezig op deze electronica vakbeurs waarbij de nadruk ligt op omroep activiteiten. Met Niek Hilbers praten we over de laatste ontwikkelingen.

In de media-agenda onder andere aandacht voor een excursie voor het publiek met als thema ‘onderzoek naar de Zandmotor’. Deze excursie zal worden gehouden op 25 september. En verder alles over de activiteiten rond de komende Prinsjesdag. Herman van Beek geniet van een welverdiende vakantie, maar gelukkig hebben we de uitstekende bijdrage van Kees Rooke in deze uitzending van Mediamix.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier
21 september 2014

In het programma Mediamix op Den Haag FM vanavond aandacht voor de Stichting Haagse Dingen. In de studio is de oprichter en bestuurslid Dennis Simonis. Haagse Dingen brengt wekelijks televisie programma's voor en door bewoners van de stad Den Haag. Deze reportages zijn onder andere zaterdagavond op Den Haag TV te zien. Met Dennis gaan we nader in op het ontstaan van de stichting, de doelstelling en de visie voor de komende jaren.

In de media-agenda hebben we onder andere een gesprek met Aaike van Oord. Aaike is programmamanager bij het Museon en in oktober gaan de wetenschapslezingen weer van start. Verder is Kees Rooke te horen met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

28 september 2014
De publieke lokale omroepen zijn volop in het nieuws de laatste tijd. Veel lokale omroepen hebben plannen om de samenwerking aan te gaan met andere lokale omroepen in hun regio of besluiten zelfs te fuseren. Daarnaast zijn er volop ontwikkelingen in de mediawereld rond de digitalisering van signalen waar de lokale omroepen ook op moeten inspelen. De OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland speelt hierbij een centrale rol. Reden genoeg om eens bij te praten met Hans Disch van de OLON.
Verder het mediapraatje met Herman van Beek en het medianieuws, bijeengeraapt door Kees Rooke. In de media-agenda onder andere aandacht voor de Haagse Energiebeurs, die op 5 oktober wordt gehouden in het Atrium (stadhuis Den Haag) en de open dag bij Estec Noordwijk.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

5 oktober 2014
In deze aflevering gaan we in Mediamix bijpraten met onze ruimtevaartdeskundige Roland Taams van het Holland Space Center, over de ontwikkelingen rond de ruimtevaart. Van 4 – 10 oktober is het World Space Week. Deze week is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Verder is oktober kennismaand. En wat er dan allemaal te doen is hoor je in deze aflevering van Mediamix.
In het mediapraatje met Herman van Beek aandacht voor de laatste luistercijfers. Ook horen we Kees Rooke met zijn medianieuws en verder de vaste onderdelen zoals de media-agenda en de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

12 oktober 2014
In deze aflevering van het radioprogramma Mediamix wordt aandacht besteed aan de rol van lokaal bestuur met betrekking tot communicatie en de rol van de sociale media naar haar inwoners.
Te gast is burgemeester Michel Bezuijen van de gemeente Rijswijk. Bezuijen heeft jarenlange ervaring op het gebied van crisismanagement. Nu heeft Bezuijen de ambitie het bestuur dichter bij de burger te brengen.
In de media-agenda gaat Marco ons uitleggen wat een JOTA weekend is en we hebben Jasper Ponstein aan de telefoon over zijn lezing over dinosaurussen in het Museon. De vaste bijdrage van Herman van Beek kun je ook horen, alsmede de media bijdrage van Kees Rooke.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

19 oktober 2014

Paul Waayers in Mediamix
Meer dan 11 jaar heeft Paul Waayers het wekelijkse programma Hot Talk gemaakt. Het is nu bijna een jaar geleden dat Paul er definitief mee is gestopt. Tijd om eens van Paul te horen hoe het nu met hem is. Ger Kruger praat met Paul in deze aflevering van Mediamix.

Herman van Beek is te horen in het media-praatje en Kees heeft elke week weer het laatste medianieuws. We hebben ook de media-agenda met daarin onder andere aandacht voor de Haagse Pop Week en activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

26 oktober 2014
In deze aflevering van Mediamix aandacht voor de problemen bij het plaatsen van een schotelantenne aan de woning. In de studio is Marc Weterings. Marc is fractie assistent van de politieke partij Beter voor Rijswijk. Vanuit deze passie heeft Marc een bijzondere kijk op schotelantennes. Er zijn veel bezwaren tegen het plaatsen van schotelantennes. Bij veel woningbouwverenigingen is het dan ook verboden. Met Marc bespreken we de voors en tegens.
Onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams vragen we waarom de enkele reis naar Mars een zelfmoordmissie is. Kees Rooke is aanwezig met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en vergeet natuurlijk het mediapraatje met Herman van Beek niet! In de media-agenda horen we van Marco wat er te doen is de komende week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

2 november 2014

In deze aflevering van Mediamix aandacht voor het Rotterdams Radio Museum. In 1998 opgericht door de toenmalige directeur van Radio Correct, Harry de Jong.

De doelstelling van het museum is het exposeren en in stand houden van een unieke collectie historische radio-, televisie-, ontvangst-, communicatie-, elektronische registratie- en computer apparatuur. In de studio is Frank Nijs. Frank is één van de vrijwilligers. Frank zal het onder andere hebben over de themadag "Streaming Audio vanuit de Cloud" en de RRM ruilbeurs die op 9 november worden gehouden.

Met Roland Taams hebben we het even over de Antares-raket, die afgelopen dinsdag op weg naar het ISS is ontploft. Ook komt de ramp met het commerciele ruimtevliegtuig SpaceShipTwo komt aan de orde. Kees Rooke laat zijn selectie horen van het medianieuws en Marco verzorgt de media-agenda.

 

Download hierUitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

9 november 2014

Aandacht voor digitale radio in Mediamix

In de studio is Sander Tinnemans. Sander gaat ons bijpraten over digitale radio. Dat heeft hij eerder gedaan, maar inmiddels is er veel veranderd. In oktober was er de week van de digitale radio en de regionale omroepen komen binnen afzienbare tijd ook digitaal in de ether.

Verder het mediapraatje met Herman van Beek en Kees Rooke is er ook met zijn medianieuws. Marco horen we in de media-agenda en hij weet alles over ADO Den Haag. De uitzending begint zoals gewoonlijk met de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

16 november 2014

In deze aflevering van het radioprogramma Mediamix zijn Jeroen en Arslan van de Buurtnerds te gast. Jeroen en Arslan gaan ons bijpraten op computergebied. Zij weten alles over de laatste gadgets en computergames. En ook brengen zij ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rond de smartphone.


Roland Taams bellen we om het laatste nieuws te horen van de kometenlander Philae. Hoe zit het bijvoorbeeld met z'n batterijen aan boord? Herman van Beek horen we met zijn media praatje en Kees Rooke hoor je met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week. Marco Baaij is in de studio en heeft interessante onderwerpen voor de media-agenda verzameld. We beginnen zoals altijd met de (Haagse) media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

23 november 2014

In deze aflevering van Mediamix op Den Haag FM is Jos Vermeer van Radio Westland te gast. Jos is de oprichter en bedenker van Radio Westland.
Tot 29 november is Radio Westland te beluisteren via de webstream en op de kabel in het Westland. Jos zal ons vertellen wat de bedoeling van het station is.

Herman van Beek heeft het in zijn media praatje over de luistercijfers, de veranderingen bij Radio 2 en de Top 2000 en een nieuwe DAB-zender in Amsterdam. Kees maakt ons deelgenoot van zijn selectie uit de media en Marco verzorgt ook in deze aflevering de media-agenda. Mediamix begint zoals gewoonlijk met de media momenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

30 november 2014
In deze aflevering van Mediamix aandacht voor de ruimtevaart want er is veel te melden. In de studio is Roland Taams. De ESA-astronaut Samatha Christoforetti is onlangs gearriveerd bij het International Space Station (ISS), het laatste nieuws over de kometenlander Philae en het Intermediate eXperimental Vehicle (IXV) is klaar voor zijn eerste ruimtemissie.
We hebben ook een gesprek met een vrijwilliger van Omroep Rijswijk over het benefietconcert dat op 14 december wordt gehouden. Marco weet hopelijk vanavond of ADO Den Haag wordt overgenomen door de Chinezen en geeft tips in de media-agenda. Herman van Beek praat ons bij op media gebied en Kees Rooke weet ook alles over de media gebeurtenissen. We starten de uitzending met de media momenten van de afgelopen week.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

 

7 december 2014

Peter Bos (Radio Tonka) in Mediamix
Als je 's-avonds laat of 's-nachts op Den Haag FM afstemt, hoor je regelmatig vreemde geluiden uit je luidsprekers komen. Dat is underground radio, ofwel Radio Tonka! In de studio is Peter Bos en hij is één van de oprichters van het radiostation. Nu alweer 25 jaar geleden begonnen uit een kraakbeweging. Peter zal ons er alles over vertellen in deze aflevering van Mediamix.

De vaste onderdelen zijn ook aanwezig, Herman van Beek met zijn mediapraatje, Kees Rooke met zijn media selectie en Marco Baaij met uittips die (meestal) iets met media te maken hebben. We starten met de mediamomenten.

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

14 december 2014

In deze aflevering van Mediamix is Arthur Vos van Connect Inbouw te gast. Tot voor kort werden auto's voorzien van eenvoudige autoradio's met hooguit de mogelijkheid een CD af te spelen. Twee speakers in de portieren en daar moest men het mee doen. Audio liefhebbers stellen tegenwoordig zeer hoge eisen. Arthur Vos van Connect Inbouw informeert ons in deze uitzending van Mediamix over de ongekende mogelijkheden van audio processing in personenauto's. Daarnaast is de inbouw van navigatie apparatuur vanzelfsprekend geworden omdat de zuignap met TomTom in populairiteit is afgenomen.

Uiteraard ontbreken ook de vaste onderdelen niet. Marco Baaij met de media-agenda, Herman van Beek met zijn media praatje en Kees Rooke met zijn selectie uit de media. We beginnen met de media momenten.

connectinbouw logo

 

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

21 december 2014

De laatste weken van het jaar is traditioneel de tijd van de lijsten, acties en overzichten. In deze een na laatste uitzending van Mediamix in 2014 staat de ruimtevaart centraal. Rolands Taams gaat ons vertellen wat er allemaal in het jaar 2014 heeft plaats gevonden op ruimtevaart- en sterrenkunde gebied. En er zitten een aantal zeer interessante gebeurtenissen bij! Wat betreft de muziek, behalve enkele kerstplaten hoor je bijpassende muziek die door de luisteraars zelf is aangevraagd.

LET OP: als je op het plaatje klikt, dan kun je een document in pdf formaat downloaden. Dit document is het geschreven ruimtevaart jaaroverzicht 2014!

Download hier

 

Uitzending zonder muziek:

Download hier

 

 

28 december 2014

In deze laatste uitzending van Mediamix van het jaar 2014 besteden we aandacht aan de belangrijkste gebeurtenissen op mediagebied in 2014.

Herman van Beek is in de studio en hij zal met ons de belangrijkste media gebeurtenissen van dit jaar doornemen. Na afloop van de uitzending zal net zoals bij het ruimtevaart overzicht een papieren versie van het overzicht te downloaden zijn op de website.LET OP: als je op het plaatje klikt, dan kun je een document in pdf formaat downloaden. Dit document is het geschreven Media jaaroverzicht 2014!

Download hier

Deel 1

Download hier

Deel 2

Uitzending zonder muziek:

Deel 1

Download hier

Uitzending zonder muziek:

Deel 2

Download hier