Uitzendingen 2013

Hier kunt u de reeds eerder uitgezonden afleveringen downloaden van Mediamix:

  Een gesprek met Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Radio West én Den Haag FM. De 1ste bijdrage van Kees Rooke en Herman van Beek. Korte introductie van het programma en aankondiging rubriek: Vraag het Professor Hans. Verder veel muziek, zoals we gewend zijn van Den Haag FM!
Download hier
13 mei 2012
Werknemers worden steeds vaker ontslagen door uitlatingen op sociale media. Een gesprek met Anne-Luut Dijkstra van Juridisch dienstverlener Arag, die dit onderzoek heeft uitgevoerd.
Afgelopen donderdagavond begon een 24 uurs radiomarathon waarin de Wereldomroep na 65 jaar afscheid heeft genomen van de Nederlandstalige radio uitzendingen. Een gesprek met Rob van Dijk, één van de presentatoren van RNW.
In de nacht van 17 op 18 mei is het De nacht van de Vluchteling. Er zal dan door vele teams en individuele lopers een wandeling worden gemaakt van Rotterdam naar Den Haag. Tijdens deze Nacht van de Vluchteling doet Sander de Heer, presentator van het programma "De Heer Ontwaakt"op Radio 2 tijdens het lopen een live radioprogramma. Kees Rooke praat met hem (www.nachtvandevluchteling.nl).
De bijdrage van Herman van Beek
Download hier
20 mei 2012

Den Haag is bijna dagelijks te vinden in de media. Afgelopen week is het Mladic proces van start gegaan. Bij het Joegoslavie Tribunaal staan weer alllerlei satellietwagens met grote schotels op het dak. Ik sprak met Ad Testers, één van de eigenaren van zo'n satellietwagen. De eerste bijdrage van Jeroen te Nuijl, hoofdredacteur van Broadcastmagazine. Een gesprek met Rene vd Kruit, projectleider bij het Delfste techniekevenement "Delft Amazing Technology" (DAT). De bijdrage van Kees Rooke.

Download hier
27 mei 2012

Een gesprek met Liesbeth Hop, mededirecteur van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij over het onderzoeksrapport waaruit blijft dat jongeren lijden aan Social Media Stress (SMS). Zaterdag 2 juni Open Dag bij Den Haag FM! Vanwege De Dag van de Lokale Omroep ben je op zaterdag 2 juni tussen 11:00 en 17:00 welkom in de studio's van Den Haag FM. Vanavond vast een vooraankondiging.De bijdrage van Herman van Beek en Kees Rooke.

Download hier
3 juni 2012

De enige  èchte Haagse krant, Den Haag Centraal bestaat 5 jaar en dus reden voor een gesprek met de hoofdredacteur Coos Versteeg. Met Paul Waaijers even nagepraat over de Open Dag bij Den Haag FM, die gisteren (2 juni) is gehouden in het kader van de Dag voor de Lokale Omroep. De bijdrage van Herman van Beek en Kees Rooke.

Download hier
10 juni 2012

Op de social media, zoals Facebook, volgen wij natuurlijk allemaal vrienden, familie, kennissen, collega's en oud collega's. Een van de oud-collega's die ik volg, JOhan Berends, was ineens heel enthousiast met zijn berichtgeving over een bezoek aan Estec in Noordwijk. Reden voor mij om te vragen aan JOhan wat hij daar deed bij Estec. De media bijdrage van Herman van Beek en Kees Rooke. De eerste vraag voor Professor Hans in binnen! Vanavond dus de eerste bijdrage van Professor Hans!

Download hier
17 juni 2012

De eerste bijdrage van onze nieuwe ruimtevaart/sterrenkunde medewerker, Roland Taams! De mediabijdrage van Herman van Beek en Kees Rooke. Met Jeroen te Nuijl gaan we het hebben over de Week van de Lokale omroep (onder andere over de uitreiking van het Olon Award).

Download hier
24 juni 2012

De mediabijdrage van Herman van Beek, de mediabijdrage van Kees Rooke en Professor Hans gaat weer een vraag beantwoorden. Verder een kort telefonisch verslag van de HAM-Radio beurs in Friedrichshafen door Wim Zonderland.
Presentatie en productie: Lex van der Hoorn en Ger Kruger.

Download hier
1 juli 2012
René van den Abeelen is in de studio. Met René, een échte Hagenaar!, gaan we het uitgebreid hebben over de veranderingen in het maken van radioprogramma's toen en nu. Van omroeper met technicus tot de huidige selfsupporting presentator met het digitale GML systeem. Luisteren dus!
Download hier
8 juli 2012

We gaan met Roland Taams van Holland Space Center uitgebreid terugblikken op de ruimterreis van André Kuipers! Wat heeft "Old Amsterdam Kaas" met André te maken? Verder veel achtergrond informatie over deze unieke ruimtereis.

De vaste (media) rubriek van Herman van Beek is te horen en we besteden aandacht aan de Facebook actie van Den Haag FM.

Download hier
15 juli 2012

In de studio is Bob van Huët (82 jaar), de oudste DJ van Nederland! Bob woont in Den Haag en is al tientallen jaren actief met radio maken. Bob is dit voorjaar nog bevorderd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.
Onze medewerker Ger praat met Bob over zijn piratentijd, zijn activiteiten bij de ziekenomroep, zijn periode bij Lokatel en andere lokale omroepen en over zijn toekomst. Verder de vaste rubrieken van Herman van Beek en Kees Rooke.

Download hier
22 juli 2012

Microsoft heeft aangekondigd dat de definitieve versie van Windows 8 in oktober beschikbaar zal komen. Met Professor Hans gaan we er wat dieper op in. Natuurlijk ook aandacht voor de aankomst van onze nationale ruimteheld André Kuipers op Schiphol. De vaste bijdrage van Herman van Beek en Kees Rooke.

Download hier
29 juli 2012

In deze aflevering aandacht voor de blauwe podiumwagen van Omroep West die binnenkort in Madurodam rond zal rijden! Luister naar een gesprek met de bouwer van het schitterende schaalmodel. Met Herman van Beek gaan we het hebben over de Olympische Spelen en de media en Kees Rooke is er met zijn media bijdrage.

Download hier
5 augustus 2012

De komende dagen zal de meteorenzwerm de Perseïden zijn hoogtepunt bereiken. Er zijn gemiddeld zo'n 84 vallende sterren per uur te zien (als het tenminste helder is..). We praten vanavond met Roland Taams die alles weet over de Perseïden. Professor Hans zal een vraag over foto's en de iPhone beantwoorden. En verder het mediapraatje van Herman van Beek en de bijdrage van Kees Rooke.

Download hier
12 augustus 2012

Professor Hans is in de studio en met hem gaan we het uitgebreid hebben over "cloud" en backuppen. Heb je ook een vraag voor Professor Hans? stuur dan een e-mail naar de redactie! Het mediapraatje met Herman van Beek en de wekelijkse bijdrage van Kees Rooke.

Download hier
19 augustus 2012

Het bedrijfsleven wordt momenteel geteisterd door frauduleuze aanbiedingen via internet. Ger Kruger gaat in gesprek met Fleur van Eck, directeur van het Fraudemeldpunt. Fleur van Eck gaat vertellen hoe ondernemers om moeten gaan als zij hiermee worden geconfronteerd aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk. Professor Hans zal een vraag beantwoorden hoe je in een flatgebouw met veel draadloze netwerken toch een goede Wifi verbinding kunt krijgen of houden. En aandacht voor Ufo's!

Productie/presentatie: Lex van der Hoorn en Ger Kruger

Download hier
26 augustus 2012

Ger Kruger heeft een gesprek met Fred Kartaram. Fred is eigenaar van het Hindoestaanse Haagse radiostation Vahon FM en ze zijn van plan om binnenkort vanuit Leidschendam op de midden golf te gaan uitzenden.
Ger Kruger heeft ook een gesprek met Louk Bouma over zijn nieuwe uitdaging bij Sportsignaal Radio.
Verder de media bijdrage van Herman van Beek.
Ook een gesprek met Roland Taams in verband met het overlijden van Neil Armstrong.

Productie/presentatie: Lex van der Hoorn en Ger Kruger

Download hier
2 september 2012

Onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams is in de studio. Met Roland gaan we nog eens uitgebreid terugblikken op de overweldigende huldiging van onze nationale held André Kuipers.Verder heeft Roland een gesprek met een toekomstige Nederlandse astronaut, Mindy Howard.
Herman van Beek praat ons o.a. bij over Mart Smeets, die actief wordt voor de zender Sport1, de website van Omroep West die doelwit was van hackers en wijzigingen in het digitale pakket van Ziggo. Kees Rooke uit Bergen op Zoom is er ook weer met een mediabijdrage.

Productie/presentatie: Lex van der Hoorn en Ger Kruger

Download hier
9 september 2012

Ook wij ontkomen er niet aan in Mediamix, verkiezingen op 12 september! Politiek verslaggever van Omroep West, Hans Hemmes is in de studio en met hem gaan we uitgebreid in op de mediastandpunten van de diverse politieke partijen. Volgens Hans zijn er opvallende uitkomsten bij! Met onze medewerker Niek Hilbers nemen we een kijkje op de Internationale Omroep Vakbeurs, de IBC. Deze beurs wordt op dit moment in Amsterdam gehouden. Herman van Beek gaat samen met mij terug in de tijd naar de bijzondere datum 9/11 2001 (dinsdag 11 jaar geleden) en de rol van de media rond deze aanslag.

Download hier
16 september 2012

We kijken vanavond weer even vooruit naar 29 september. Op die dag ben je van harte welkom in het Haagse stadhuis voor het Digitaal Festival. We praten met Jan Willem Duijzer, hoofd automatisering van de gemeente Den Haag.
Als van plan bent een eigen onderneming te starten dan is het gebruik van de social media daarbij zeer belangrijk. Een gesprek met JOhan Berends, zelf onlangs gestart aan zzper.
Het mediapraatje met Herman van Beek gaat o.a. over de voor- en nadelen van het tweede scherm. De mediabijdrage van Kees Rooke is ook weer de moeite van het beluisteren waard. Met Professor Hans kijken we even terug naar het Apple Event in San Francisco waar onder andere de nieuwe iPhone 5 werd geintroduceerd.

Download hier
23 september 2012

Met professor Hans gaan we het natuurlijk over het lek in Internet Explorer hebben. Er is een vraag binnengekomen of zo'n lek ook in andere browsers voor kan komen.
Nog één week en het Digitaal Festival in het Haagse stadhuis gaat van start. Met Jan Willem Duijzer blikken we weer even vooruit.
Het mediapraatje met Herman van Beek ontbreekt niet in deze uitzending, evenals de vaste mediabijdrage van Kees Rooke.

Download hier
30 september 2012

Een uitgebreid verslag van het Digitaal Festival. Onze Ger in gesprek met Ben Woldringverslaggever Ger Kruger spreekt onder andere met de Nederlandse Microsoft directeur Theo Ritsema en Internet goeroe en ondernemer Ben Woldring (foto: Ger in gesprek met Ben Woldring). Het mediapraatje van Herman van Beek. Vooraankondiging van de open dag bij ESTEC in Noordwijk op 7 oktober en de mediabijdrage van Kees Rooke.

Download hier
7 oktober 2012

Een verslag van de open dag bij ESTEC in Noordwijk. Onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams was erbij!
Het is Oktober kennismaand! Veel activiteiten deze maand op wetenschappelijk gebied. We praten met Simone Andringa, zij is comunicatieadviseur van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het mediapraatje met Herman van Beek met daarin onder andere aandacht voor Holleeder en de nominaties voor de Televizierring. Ook spreken we in deze uitzending met Vinesh Ghoerbien. Hij is omroeper bij VahonFM. Dit Hindoestaanse radiostation heeft zaterdag 6 oktober een middengolfzender in gebruik genomen.

Download hier
14 oktober 2012

In de studio is onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams. Met Roland gaan we het onder andere hebben over de Galileo satellieten en de bezuinigingen op de ruimtevaart.
In het mediapraatje met Herman van Beek hebben we het over Veronica terug in het omroepbestel, de storing bij de zendmast van Rotterdam en het wereldrecord radiomaken.

Download hier
21 oktober 2012

In de studio is Dr. Mindy Howard. Zij is eigenaar van het Haagse bedrijf Inner Space Training. We gaan uitgebreid met haar praten over haar bedrijf en over Astronauts4hire. Ook zal Mindy, samen met Mimi, "live" muziek verzorgen.


In het mediapraatje met Herman van Beek hebben we het onder andere over de overname van de kortegolfzender in Flevoland, de uitbreiding van de mobiele app van Ziggo en uitstel van de overname van Eredivisie Live.

Download hier
28 oktober 2012

In deze aflevering besteden we aandacht aan digitale fotografie. In de studio is Hans Klop. Hans is directeur van het bedrijf Digiphot, fotografie en vormgeving en met hem gaan we het onder andere hebben over 360 graden fotografie, woningfotografie, luchtfotografie, 3D fotografie en nog veel meer!
In het mediapraatje met Herman van Beek praten we over de luistercijfers, het Marconi Award en een storing bij Digitenne.

Download hier
4 november 2012
Vanavond in de uitzending het mediapraatje met Herman van Beek. En natuurlijk gaat dat over de bezuinigingen bij de publieke Fred Kartaram omroep en de regionale omroep (zoals Omroep West). Kees Rooke is er ook met zijn mediabijdrage en heeft het onder andere over Bram Moszkovitz. 
Verder staat deze uitzending in het teken van Hindustani Radio. In de studio is Fred Kartaram. Hij is directeur van het Haagse Hindoestaanse radiostation Vahon Hindustani Radio. 
Download hier
11 november 2012

Fotografe Gera Nieland, die foto's maakt voor de website van Den Haag FM en voor haar eigen website Haagsallerlei.nl, heeft de fotowedstrijd Haagse Helden gewonnen. Reden voor een bezoekje van één van onze medewerkers en een interview.
Ger Kruger en ik zijn op bezoek geweest bij het bedrijf Broadcast Partners in Terneuzen. We hebben daar gesproken met de directeur Robert-Jan van der Hoeven. Herman van Beek en Kees Rooke zijn er ook met hun media informatie.

Download hier
18 november 2012

In deze aflevering aandacht aan DARES. De Dutch Amateur Radio Emergency Service bestaat uit een groep vrijwillige hulpverleners die ingezet kan worden wanneer de telecommunicatie-infrastructuur van reguliere hulpdiensten is uitgevallen of niet toereikend is. DARES is dan in staat om in korte tijd een noodnet te realiseren die spraak en dataverbindingen tot stand kan brengen.
In de studio vertelt plv. regiocoördinator Peter Zwamborn er meer over.
Verder verzorgen Herman van Beek en Kees Rooke hun wekelijkse mediabijdragen in Mediamix.

Download hier
25 november 2012

In de studio is Rob van den Broek. Rob is directeur van het bedrijf Skeyeopener. Skeyeopener heeft een ambitieus plan om Den Haag te voorzien van een Wifi netwerk. In Scheveningen en rond het Malieveld is het inmiddels al mogelijk om via dit netwerk gratis van Internet gebruik te maken. Binnenkort volgt uitbreiding van het Wifi netwerk in de binnenstad. Hans Hemmes komt vertellen over de RadioDay 2012. Dit is een bijeenkomst voor zeezenderfanaten. De RadioDay 2012 werd gehouden op 17 november in Amsterdam.
De media bijdrage van Kees Rooke.

Download hier
2 december 2012

Vorige maand heeft het Wateringse bedrijf DB Telecom de Ondernemersprijs Haaglanden gewonnen. Reden voor ons om een gesprek te voeren met de oprichter en directeur Dennis Beekhuizen.

Verder het mediapraatje met Herman van Beek en de mediabijdrage van Kees Rooke en hebben in de uitzending ook even contact met onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams.

Download hier
9 december 2012

De wat oudere luisteraar zal het nog wel weten: via de scanner de hulpdiensten in de gaten houden en zo op de hoogte blijven van de activiteiten van de politie, brandweer en andere hulpdiensten.  Inmiddels heb je Internet en –nog veel belangrijker- Twitter. De scanner is onbruikbaar geworden, maar gelukkig zijn er initiatieven zoals Regio15.nl
Regio15.nl volgt de hulpdiensten op de voet en is zeer actief op Twitter en op hun eigen website. Twee van de vaste medewerkers zijn vanavond in de studio en Ger Kruger spreekt met de beide heren over het ontstaan, de werkwijze en nog veel meer!  
De mediabijdrage van Kees Rooke en het mediapraatje met Herman van Beek ontbreken natuurlijk ook niet in deze uitzending!

Download hier
16 december 2012

Sinds eind oktober is Windows 8, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, beschikbaar voor de consument. Reden om eens met Professor Hans te evalueren of het nieuwe besturingssyteem in alle opzichten een verbetering is. Moeten we het wel of niet snel aanschaffen? Het mediapraatje met Herman van Beek en de mediabijdrage van Kees Rooke.

Download hier
23 december 2012

Uiteraard besteden we eerst aandacht aan het veel te vroeg ontvallen van onze zeer gewaardeerde collega Ger van den Brink. We hebben een gesprek met een vriend en oud-collega tijdens de Radio 10 Gold periode: Edo Peters.

Het is de tijd van de jaaroverzichten en Mediamix doet daar natuurlijk ook aan mee! Vanavond hebben we Roland Taams (onze ruimtevaartmedewerker) en Mindy Howard in de studio. Roland gaat samen met Mindy terugkijken op een geslaagd ruimtevaartjaar 2012. De belangrijkste gebeurtenis op ruimtevaartgebied was natuurlijk de ruimtereis van André Kuipers! Het beloofd een gezellige uitzending te worden want Mindy zal ook nog "live" een nummer zingen, met begeleiding van haar gitaar!

Download hier
30 december 2012

Mediaoverzicht 2012 bij Mediamix
Mediamagazine.nl verzorgt vanavond in samenwerking met het radioprogramma Mediamix dit jaar het mediaoverzicht over 2012.

Na een jaar afwezigheid is dit jaar weer het Mediamix-mediajaaroverzicht te horen op de radio. Hiervoor wordt samengewerkt met de redactie van deze website. In één uur zal worden stilgestaan bij alle belangrijke mediagebeurtenissen in 2012.Als je op de banner klikt, kunt je het media-overzicht als een pdf-document ophalen!
Download hier