Uitzendingen 2010

Hier kunt u de reeds eerder uitgezonden afleveringen downloaden van Mediamix:

Datum
Inhoud/opmerkingen
Download
6 april 2010
Met onder andere: introductie medewerkers (Kees Stichtenaer, Koos Wijnants, Niek Hilbers en Ger Kruger) en Radiozendamateurs actief tijdens de Haagse Duinenmars.
Download hier
13 april 2010 
Met daarin: een gesprek met een woordvoerder van kabelmaatschappij Ziggo in verband met het stopzetten van het analoge televisiesignaal door kabelmaatschappij Caiway. Introductie medewerkers (Chris van den Berg en Ruud Poeze), een gesprek met Juul Geleick ivm de VeronicaDag op 17 april in Hotel Lapershoek te Hilversum en een verslag van de radioactiviteiten van het speciale station PA100SCOUT/J, actief tijdens de Haagse duinenmars.
Download hier
20 april 2010
Inhoud: Verslag van de Veronicadag, gehouden op zaterdag 17 april in Hotel Lapershoek te Hilversum. Een gesprek met Kees Stichtenaer over zijn bezoek aan het Radio 2 programma "De Gouden Greep" van Jan-Willem Roodbeen. Telefonisch interview met René Marquard ivm de speciale uitzending over Toon Hermans, zaterdag 24 april en introductie medewerkers (Jos Klein en Hans Dreve).
Download hier
11 mei 2010
Inhoud: We staan even stil bij het overlijden van oud-politicus én radioman Hans Dijkstal. De mededelingen van Jos Klein, Niek Hilbers over "digitale televisie", ruimtevaartnieuws met Chris van den Berg en introductie medewerkers: Victor Posthuma vanuit Zuid-Afrika.
Download hier
18 mei 2010
Inhoud: Introductie medewerkers: Jeroen te Nuijl. De bijdrage van Koos Wijnants, de mededelingen van Jos Klein en de bijdrage van Hans Dreve.
Download hier
1 juni 2010
Inhoud: Introductie medewerkers: Herman van Beek (mediamagazine.nl), de bijdrage van Jos Klein, Victor Posthuma heeft weer het een en ander te melden uit Zuid Afrika. Ruimtevaartnieuws door Chris vd Berg. De muziek tijdens deze uitzending is van de winnares van het eurovisie songfestival: Lena Meyer.
Download hier
8 juni 2010
Inhoud: Introductie medewerkers: David de Jong (DutchMedia.nl). Gesprek met Ruud Poeze en de wekelijkse bijdrage van Jos Klein.
Download hier
22 juni 2010

Inhoud: Kees Stichtenaer is in de studio voor zijn media bijdrage.
Ger Kruger spreekt met een advocaat over de bestuurlijke boetes die kunnen worden opgelegd aan etherpiraten. De colunm van Niek Hilbers gaat over de omroepbijdrage en we sluiten de uitzending af met de nieuwtjes van Jos Klein (o.a. over de terugkeer van Arrow op de middengolf).

Download hier
29 juni 2010
Inhoud: de mediabijdrage van Jeroen te Nuijl, verbinding met Victor uit Zuid Afrika. Hans van der Hoeven doet verslag van de HAM RADIO Messe in Friedrichshafen. Chris van den Berg geeft het laatste nieuws van het ISS (Internationale Ruimtestation) en de rubriek van Jos Klein.
Download hier
6 juli 2010
Inhoud: Dit keer gaan we terug in de tijd met een documentaire "de vrije radio in de jaren '80". Deze documentare is begin maart 2010 uitgezonden door de VPRO radio. Verder in Mediamix een aflevering van de Wondere Radio Wereld van Rob Hofland (de Haagse radiogeschiedenis).
Download hier
13 juli 2010
Inhoud: In deze aflevering gaan we nogmaals terug in de tijd. U kunt luisteren naar 2 afleveringen van de Wondere Radiowereld; Radio 25 en Cable One. De Wondere Radiowereld is geproduceerd door Rob Hofland. Verder krijgen we in deze aflevering antwoord op de vraag wat een zendstam is.
Download hier
20 juli 2010
Inhoud: Ger Kruger is in de studio en praat over het Kort Geding tussen Stichting Brein en de kabelexploitant Ziggo. In verband met de vakantietijd een speciale bijdrage van Hans Dreve. Koos Wijnants verteld u in zijn bijdrage wat NDB's zijn en Jos Klein sluit de uitzending af met o.a. alvast een aankondiging van het Internationale Lighthouse Weekend.
Download hier
27 juli 2010
Inhoud: De mediabijdrage is vanavond van Herman van Beek (van mediamagazine.nl). Chris van den Berg praat ons bij over de ontwikkelingen bij het Internationale Ruimtestation en we sluiten de uitzending af met de wekelijkse bijdrage van Jos Klein.
Download hier
3 augustus 2010
Inhoud: Een uitgebreid gesprek over diverse mediaonderwerpen met David de Jong van Dutch Media. Ook de muziek is in deze uitzending gedeeltelijk een keuze van David. Het is weer gelukt om contact te krijgen met Zuid-Afrika! De vuvuzela's zijn verstomd en daardoor kunt u luisteren naar een bijdrage van Victor Posthuma. We sluiten de uitzending af met de bijdrage van Jos Klein.
Download hier
10 augustus 2010
Inhoud: Het gesprek over mediazaken is van Jeroen te Nuijl (Broadcastmagazine). Ook hebben we contact met Chris van den Berg uit Loosduinen ivm de mislukte reperatie van het koelsysteem aan boord van het ISS. We hebben aan de Skype Edwin Mathlener (Stichting De Koepel). Hij weet alles over de Perseinden sterrenregens die deze week hun hoogtepunt bereiken. We sluiten de uitzending af met de bijdrage van Jos Klein.
Download hier
17 augustus 2010
Inhoud: In de studio helemaal uit Bergen op Zoom gekomen, Kees Stichtenaer. Kees heeft o.a. een gesprek met de directeur van de NPO over de komende wijzigingen in de radioprogrammering van de publieke omroep. Ook in deze uitzending de bijdrage van Niek Hilbers over de bezuinigingen, voorgesteld bij de kabinetsformatie voor de publieke omroep. Tot slot het wekelijkse praatje van Jos Klein.
Download hier
24 augustus 2010
Inhoud: In deze aflevering besteden we veel aandacht aan het Internationale Lighthouse & Lightship weekend 2010. We praten erover met Koos Wijnants (van de BDXC) en natuurlijk met de organisator van het Lighthouse gebeuren in Scheveningen: Jos Klein! Het medianieuws wordt verzorgd door Ger Kruger.
Download hier
31 augustus 2010
Inhoud: Vandaag is het 31 augustus. Een legendarische datum voor vele zeezender liefhebbers! Vandaar dat wij vanavond in deze aflevering aandacht besteden aan de zeezenders van weleer! We hebben Willem Lommers in de studio en hij zal ons alles vertellen over de zeezenderperiode, met natuurlijk ook geluidsopnamen. De bijdrage van Niek Hilbers gaat over de zeezenderperiode 1974 tot aan 1991. Want ook na 1974 waren er nog zeezenders te horen!
Download hier
7 september 2010
Inhoud: In deze aflevering is het mediapraatje van Herman van Beek (van mediamagazine.nl). Verder waren Hans Dreve en ik op bezoek op het Mediapark in Hilversum tijdens de Open Studio Dagen 2010. We sluiten de uitzending af met het wekelijkse informatie rondje van Jos Klein.
Download hier
14 september 2010
Inhoud: Deze uitzending staat voor een groot deel in het teken van de IBC. De mediabijdrage van David de Jong gaat over zijn bezoek aan deze Internationale mediavakbeurs. Zelf ben ik er ook geweest en ik kwam daar nóg twee medewerkers tegen: Hans Dreve en Niek Hilbers. De wekelijkse column van Jos Klein gaat o.a. over de afgelopen zondag gehouden Ballonvossenjacht.
Download hier
21 september 2010
Inhoud: Het is Derde Dinsdag in September (Prinsjesdag) en dus aandacht voor de politiek en de media. Kees Stichtenaer is in de studio. Het mediapraatje is van Jeroen te Nuijl en natuurlijk als afsluiting de bijdrage van Jos Klein.
5 oktober 2010
Inhoud: Een gesprek met Peggy Alderse Baas van projectbureau Oktober Kennismaand. Interview met Pierre Rieu omdat Andre Rieu Productions is uitgeroepen tot Mediabedrijf van het jaar. Het mediapraatje is van Herman van Beek. Chris van den Berg praat ons bij op ruimtevaartgebied en we sluiten de uitzending af met de wekelijkse bijdrage van Jos Klein.
Download hier
12 oktober 2010
Inhoud: Willem Lommers is in de studio en vertelt in deze uitzending wat zendamateurs en scouts het komend weekend met elkaar te maken hebben. Het medianieuws wordt verzorgd door David de Jong. Afgelopen week is de nieuwe bemanning aangekomen bij het ISS en Chris van den Berg praat ons daarover helemaal bij! We besluiten de uitzending met de colunm van Jos Klein.
Download hier
19 oktober 2010
Inhoud: Koos Wijnants geeft informatie over de Benelux DX Club. Jeroen te Nuijl levert het medianieuws. Met Niek praten we over de terugkeer van Radio 10 Gold op de middengolf en Jos Klein is te horen in zijn colunm.
Download hier
26 oktober 2010
Inhoud: In deze uitzending uitgebreid aandacht voor de fotografie! We praten met Peter Tasman over alle facetten van de fotografie. De mediabijdrage is van Herman van Beek en met de colunm van Jos Klein sluiten we de uitzending af.
Download hier
16 november 2010
Inhoud: In deze uitzending natuurlijk aandacht voor de oudste deejay van Nederland! Bob van Huët is op 4 november 80 jaar geworden en hij verzorgt bij Omroep Rijswijk elk weekend maar liefst twee radioprogramma's! Ger Kruger heeft een gesprek met Bob. Het medianieuws is van David de Jong (Dutchmedia), Chris van den Berg heeft ruimtevaartnieuws en de column van Jos Klein ontbreekt ook niet.
Download hier
23 november 2010
Inhoud: Zaterdag 27 november zal Omroep Rijswijk een special uitzenden over Teddy Scholten. Teddy Scholten overleed op 8 april 2010 en heeft altijd in Rijswijk gewoond. In deze uitzending van Mediamix een vooruitblik naar dit eerbetoon door de samenstelller Rene Marquard. Het medianieuws wordt verzorgd door Herman van Beek. Door familieomstandigheden is de colunm van Jos Klein er vanavond niet bij. Echter, we hebben een zeer interessant gesprek met Dirk Harms, PA2DW. Dirk is onder andere actief bij de stichting Camras en zal ons ook uitleggen wat Moonbounce is.
Download hier
30 november 2010
Inhoud: Een reportage van werkzaamheden aan de zender van Omroep Rijswijk vanuit de oude stadhuistoren in Rijswijk! We hebben Kees Stichtenaer uit Bergen op Zoom op bezoek. Met hem bespreken we het medialandschap. Ook Ger Kruger schuift aan. We sluiten de uitzending af met de column van Jos Klein.
Download hier
7 december 2010
Inhoud: Vanavond een special over de Rijswijkse Video Computer Vereniging (RVCV). Deze vereniging bestaat inmiddels 31 jaar en is gevestigd in hetzelfde pand als Omroep Rijswijk! De column van Jos Klein zal er zijn en we hebben de bijdrage van Koos Wijnants (BDXC). Koos gaat het vanavond hebben over NDB's. Wat zijn NDB's?
Download hier
21 december 2010
Inhoud: We hebben vanavond Niek Hilbers in de studio. Met Niek gaan we praten over de media en ook zal Niek zijn column verzorgen. Waar die column over gaat? Luisteren! Jos Klein zal ook niet ontbreken en we hebben een update op het gebied van het ISS (International Space Station) met Chris van den Berg.
Tijdens de uitzending zullen we enkele nummers laten horen van het debuutalbum van Vonder & Bloom.
Download hier
28 december 2010

Mediaoverzicht 2010 bij Mediamix
Vanavond in de laatste uitzending van Mediamix in 2010 een media-overzicht. Samen met Herman van Beek bespreken we de belangrijkste media-gebeurtenissen van 2010. Als u op het onderstaande logo klikt, kunt u het media-overzicht als een pdf-document ophalen!

Download hier