Uitzendingen

MM9sep2018

In deze aflevering wordt onder meer aandacht besteed aan het laatste nieuws op ruimtevaartgebied.

In de studio is onze ruimtevaartmedewerker Erik Laan. Met Erik bespreken we onder andere het lek dat is ontdekt in de capsule van het International Space Station. Ook gaan we met Erik nader in op de plannen voor een missie naar Mercurius. Voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA moet 2018 - in samenwerking met Japanse collega's van JAXA - het jaar van de grote missie naar Mercurius worden, de kleinste terrestrische planeet die het minst verkend is. Ook de missie naar de Maan komt aan de orde.

Marco Baaij is te horen met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke heeft zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week voor ons verzameld.

 

Een van onze mediamomenten aan het begin van de uitzending was het bericht over het eerste mediaprogramma in de Haagse regio:

Mediamix is een mediaprogramma dat alweer meer dan zes jaar wekelijks te horen is de regio Den Haag via Den Haag FM. Daarvoor was Mediamix te horen via de lokale omroep van Rijswijk.
Toch is Mediamix niet het eerste media programma in deze regio. Begin jaren tachtig was op de bekende piratenzender Hofstadradio het programma Antimonopoly te horen. Het leuke is nu, dat vanwege het speciale evenement dat gisteren van start is gegaan in het museum COMM, Antimonopoly vandaag nog één keer terug was! Aan het begin van de avond was het programma te horen op de 106 punt 7 megahertz FM. En dat met de oorspronkelijke makers uit de beginjaren tachtig! Zoals Rob van Dijk en Hans van Houten. De gehele uitzending is hier: "Antimonopoly op Hofstadradio" te beluisteren!

mp3 zondermuziek

mp3


Mediamix is een initiatief van Wim Zonneveld, te bereiken via tel: 06 555 00 686 of via de Redactie pagina.