Revspace02

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan RevSpaceRevelation Space.

Revelation Space of RevSpace is een stichting zonder winstoogmerk, opgericht in 2009. De doelstelling is het faciliteren van een ontmoetings- en projectruimte in Den Haag voor onderzoekers en hobbyisten geïnteresseerd in technologie, wetenschap, kunst en cultuur.
In de studio zijn twee bestuursleden van RevSpace, Juerd Waalboer en Jeroen de Weerdt, waarmee we in gesprek gaan.

Mediamix is een populair wetenschappelijk programma over communicatie in de breedste zin des woords. Het programma is elke zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur te horen op Den Haag FM en wordt gepresenteerd door Wim Zonderland, met bijdragen van Peter Steggerda, Kees Rooke en Marco Baaij.

mp3 zondermuziek

mp3

 

logo rockart

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond onder meer aandacht besteed aan het museum RockArt teJaap Schut 021 Hoek van Holland.

Museum RockArt is een museum over popmuziekgeschiedenis sinds de jaren vijftig van de 20e eeuw. Het is gevestigd in Hoek van Holland.
Het werd rond 2000 opgericht en wijdt zich aan meer stijlen dan rockmuziek alleen, zoals ook beatmuziek, rock-'n-roll, indorock, jazz en Nederlandstalige protestliederen van bijvoorbeeld Armand. De vaste collectie is voornamelijk op de Nederlandse popgeschiedenis gericht.
Daarnaast worden er tijdelijke exposities getoond. Thema's uit het verleden waren zowel over artiesten uit binnen- als buitenland, zoals over Herman Brood, Golden Earring, Q65, Elvis Presley en The Beatles. Verder zijn er regelmatig thematische exposities. In de studio is mueseumdirecteur Jaap Schut.

Kees Rooke heeft voor ons een selectie uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij heeft de media-agenda voor ons en heeft ook gevolgd wat er over ADO in de media is verschenen.

mp3 zondermuziek

mp3

 

PaulWestrasmart home

We hebben steeds meer apparaten in huis die verbonden zijn met het Internet. Denk daarbij aan huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming, airconditioning, televisies, computers, spelcomputers, audiosystemen, beveiligingssystemen en camera’s.

Die apparaten communiceren met elkaar, maar ook met de buitenwereld. De mogelijkheden die dat biedt moet onze huizen onder meer veiliger, comfortabeler en energiezuiniger maken. Wat voor slimme apparaten er al zijn, wat we de komende jaren kunnen verwachten en wat we hier van gaan merken vertelt Paul Westra aanstaande zondag in Mediamix.

 Verder is Marco Baaij in de studio voor de media-agenda en ADO in de media en we horen Kees Rooke met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

hsd 19nov02

Het beschermen van onze veiligheid, zowel op straat als op het Internet, is de laatste jarenFranken01 veel belangrijker en veel complexer geworden. Onder meer daarom is enkele jaren geleden de The Hague Security Delta opgericht. De The Hague Security Delta (HSD) is een zogenaamde security cluster, een organisatie die overheid, bedrijfsleven en andere organisaties op het gebied van veiligheid bij elkaar brengt en een platform biedt voor samenwerking, informatie-uitwisseling, innovatie en het verspreiden van kennis. In de Haagse regio zijn op in de veiligheidssector zo’n 400 bedrijven met in totaal 15.000 medewerkers actief. De HSD heeft inmiddels zo’n 270 partners en heeft onder meer cyber security en kritieke infrastructuren als belangrijkste aandachtsgebieden. In Mediamix gaan we hierover in gesprek met Richard Franken, algemeen directeur van de HSD.

Verder horen we Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke is er met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

wmw

Van 17 t/m 24 november is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema luidt: Generatie Media: samen mediawijs.Heide Goris01
 
Tijdens deze week roept Mediawijzer.net docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. In deze aflevering van Mediamix gaan we in gesprek met Heide Goris. Heide is relatiemanager bij Mediawijzer.net. Ook gaan we in gesprek met Bas Vollaard. Bas is betrokken bij de bibliotheek Den Haag waar veel activiteiten zullen plaatsvinden tijdens de Week van de Mediawijsheid. 
 
Verder hoor je Herman van Beek met zijn mediapraatje en Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media. 

mp3 zondermuziek

mp3

 

Crisiscommunicatie smc070

Ingrid van Frankenhuyzen 002

Op dinsdag 14 november vindt weer een bijeenkomst plaats van de Social Media Club 070 in het IGLUU te Den Haag. Het onderwerp is dit maal crisiscommunicatie op social media. Een van de sprekers op deze bijeenkomst is Ingrid van Frankenhuyzen. Ingrid is eigenaar van Communisenso. Dit is een bureau voor online en offline crisiscommunicatie.
Met Ingrid gaan we alvast wat dieper in op het onderwerp crisiscommunicatie op social media. Als je als politicus, Hollywood-ster, CEO etc onder vuur komt te liggen, hoe reageer je dan. Wat wordt je (online) tone of voice, hoe manage je alle emoties, geruchten, waarheden en onwaarheden? Van jezelf en anderen. Hoe zorg je ervoor dat zaken niet uit de hand lopen. Dat wordt dus weer een interessante uitzending!
Marco Baaij is in de studio voor zijn media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

muscom logo

Sarah Jane Earle 001

 COMM (het nieuwe Museum voor Communicatie) is dé plek waar je de invloed van communicatie ervaart. We openen in het najaar  van 2017 in Den Haag. Gezinnen, jongeren, professionals en bedrijven stappen bij COMM in de wereld van communicatie. Op 3, 4 en 5 november is het openingsweekend. Vanavond hebben we Sarah-Jane in de studio. Sarah-Jane is Coördinator Presentatie & Educatie van het Museum voor Communicatie. Met haar gaan we het hebben over het vernieuwde COMM en we blikken terug in het verleden van het Museum.

Herman van Beek is in de studio met het media praatje en Marco Baaij heeft voor ons weer de media-agenda en bespreekt met ons hoe ADO in de media te vinden was de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Buurtnerds

Zondagavond 22 oktober duiken we weer eens in de wereld van computers, game consoles, mobiele telefoons, virtual reality en nog veel meer, want Jeroen Bemer en Eric Visser van de Buurtnerds zijn weer in de studio.

Verder is Kees Rooke er vanavond met zijn greep uit het medianieuws van deze week en iets later dan anders hoor je Marco Baaij met de media-agenda en het nieuws dat deze week in de media te vinden was over ADO.

mp3 zondermuziek

mp3

 

antennebureau01

Zondagavond besteden we aandacht aan een vrij onbekend onderdeel van de overheid: het Antennebureau.

Het Antennebureau is het informatiebureau van de Rijksoverheid over antennes voor draadloze en mobiele communicatie. Je kan er terecht met vragen over de gezondheidseffecten van de elektromagnetische velden van antennes, de wetgeving rond de plaatsing van antennes en de toepassingen waar antennes voor worden gebruikt. In de studio is Lauwrens Wemekamp. Laurens is adviseur antennevraagstukken bij het Antennebureau. Met Lauwrens gaan we dieper in op het doel van het Antennebureau en wat het kan betekenen voor de consument.

Marco Baaij is in de studio voor zijn media-agenda en ADO in de media. Verder hoor je Kees Rooke in deze uitzending met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

LetsGoDigital

Zondag besteden we in een nieuwe aflevering van Mediamix aandacht aan LetsGoDigital. LetsGoDigital is letsgodigital logoeen  online magazine, opgericht in 1999 als één van de grondleggers op het gebied van online informatieverstrekking over de Digital Imaging industrie. We praten met Mark Peters. Mark is web redacteur en één van de oprichters van het online platform. Met Mark gaan we het hebben over het online platform en alles wat er verder bij komt kijken. Ook de ontwikkelingen in de digitale industrie komen voorbij.

Herman van Beek is te horen met zijn mediapraatje en met Peter Steggerda hebben we het over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Ruimtevaart31juli

Zondagavond in Mediamix aandacht voor de ruimtevaart.

Komend weekend is het Weekend van de Wetenschap. Tijdens het eerste weekend van oktober brengt het Weekend van de Wetenschap je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek. Ook ESTEC in Noordwijk opent haar deuren op zondag 8 oktober. Rond half elf bellen we in de uitzending met Roland Taams, onze ruimtevaart medewerker. Roland zal ons vertellen wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd op ruimtevaart- en sterrenkunde gebied.

Herman van Beek is in de studio voor zijn mediapraatje en Marco Baaij schuift aan voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

WorldDABHelaas was Chris Kwant plotseling verhinderd. We hebben het daarom in deze aflevering van Mediamix gehad over de DAB+ experimenten van Den Haag FM en over The Hague Security Delta (HSD). 
Marco Baaij presenteert zijn media-agenda en de rubiek ADO in de media en Kees is te horen met zijn bijdrage uit het medianieuws van de afgelopen week.

Twee jaar geleden schreef oud-journalist, -gemeenteraadslid en -ambtenaar Chris Kwant het boek, getiteld ‘Piraten, migranten en Lokatellies'. We hebben daar in Mediamix destijds ruim aandacht aan besteed. Chris heeft echter nóg een boek geschreven: 'Reis om de wereld in 80 bedden'. 

mp3 zondermuziek

mp3

 

blockchain

In deze uitzending besteedt Mediamix aandacht aan Blockchain. Blockchain is een technologie die gebruikt wordt omTouficElRjulaenAlexBausch transacties vast te leggen in een aantal, onderling gekoppelde, databases. Zulke databases vormen feitelijk één grote, betrouwbare database waarvan niemand eigenaar van is. Blockchain wordt onder meer gebruikt voor cryptovaluta (cryptocurrency), zoals de bitcoin. We praten over dit onderwerp met Alex Bausch, mede-oprichter van blockchain-platform Becon en met Tey El Rjula, die vanwege zijn eigen ervaringen als vluchteling besloot een geboorteregister op te zetten op basis van blockchain-technologie.
Ook hebben we Marco Baaij in de studio voor zijn media-agenda en de rubiek ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Mediamatters02

In deze uitzending is Bert Kok te gast. Bert is één van de initiatiefnemers van het bedrijf MediaMatters. MediaMatters is een project van stichting iMMovator. MediaMatters biedt mediabedrijven een uniek platform om kennis te maken met internationale startups en scale-ups met innovatieve oplossingen voor de media.

Met Herman van Beek gaan we het hebben over de mediavakbeurs IBC, die op dit moment wordt gehouden in de Amsterdamse RAI. We zijn met name benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen. Kees Rooke is te horen met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week. 

mp3 zondermuziek

mp3

 

SMC0703septZondagavond 3 september aandacht voor de privacywetgeving in het radioprogramma Mediamix op Den Haag Pim PiepersFM.

De nieuwe privacywetgeving komt eraan! Ben jij daar al klaar voor? De Social Media Club 070 (SMC070) neemt je 12 september mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy, hacking en cybersecurity. Er gebeurt waanzinnig veel op dit gebied, maar welke impact heeft dat op marketing en communicatie? We hebben in deze aflevering van Mediamix alvast een vooruitblik met de twee sprekers van de SM070 bijeenkomst op 12 september. Met Pim Piepers en Jochen den Ouden gaan we het onder andere hebben over cookies, de algemene verordening gegevensbescherming en data, it security en hacken.

Marco Baaij is er met de media-agenda en ADO in de media. Verder horen we Kees Rooke met zijn selectie uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

 

Hans TF

In deze uitzending is radio-icoon Hans Hogendoorn te gast in Mediamix op Den Haag FM. Hans is vooral bekend als de stem van NPO Hans Hogendoorn 019Radio 1 ("buiten is het 12 graden, binnen zit..."). Hans is begonnen bij Radio Noordzee. Daarna is Hans nieuwslezer geweest bij het ANP en hij doet tegenwoordig vooral veel korte aankondigingen op de radio.
Begin dit jaar heeft Hans het boek "Tourflits" geschreven. Daarin beschrijft hij de wielergeschiedenis van Radio Tour de France. We gaan uitgebreid met Hans in op zijn radio carriere.

Herman van Beek is in de studio voor zijn media praatje. Marco Baaij weet alles over ADO en de media en hij zal de media-agenda met ons doornemen.

Hans Hogendoorn-audio
 

mp3 zondermuziek

mp3

 

QuintKik20au

In het radioprogramma Mediamix op Den Haag FM wordt zondagavond aandacht besteed aan het onderzoek naar de nieuwsvoorziening in de grote steden door het Stimuleringsfond voor de Journalistiek (SVDJ).

Hiervoor hebben we Quint Kik uitgenodigd in de studio. Quint is senior onderzoeker van het SVDJ.
Vorig jaar is het SVDJ gestart met een onderzoek naar de nieuwsvoorziening in de grootste vier steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Begin juli is de uitslag bekend gemaakt van het onderzoek met betrekking tot Den Haag. Met Quint Kik gaan we nader in op de uitslag van dit onderzoek.


Kees Rooke heeft ook deze week een selectie gemaakt uit het medianieuws en Marco Baaij heeft voor ons de media-agenda en nieuws over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

PaulWestra13augZelfrijdende auto De zelfrijdende, zelfsturende en autonome auto is de revolutie van de 21e eeuw. De techniek gaat in sprongen vooruit, zijn we klaar voor de komst van de zelfrijdende auto? Wat is de impact van de zelfrijdende auto op de samenleving, de infrastructuur, wat is de impact op verzekeringen bijvoorbeeld? Welke kansen biedt de zelfrijdende auto ons? In deze uitzending van Mediamix, de eerste na de vakantie, praten we met Paul Westra. Paul werkt als product manager voor een verzekeringsmaatschappij en houdt zich bezig met productontwikkeling en innovatie. Daarnaast adviseert Paul bedrijven over het inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen.

Verder horen we Marco Baaij, ook terug van vakantie, met de media-agenda en ADO in de media. Het mediapraatje is van Herman van Beek.

mp3 zondermuziek

mp3

Rmtvrtnws9jul

In deze aflevering van Mediamix, de laatste vóór de zomerstop, hebben we onze ruimtevaart medewerker Roland Taams in de studio. Er is genoeg nieuws op ruimtevaartgebied! Astronoom Stephen Hawking waarschuwt in een interview dat de aarde in de toekomst mogelijk een extreem hete plek wordt, zoals Venus, met een oppervlaktetemperatuur van 250 graden Celsius. De Europese ruimtevaartorganisatie heeft goed nieuws als het gaat om drie wetenschappelijke ruimtemissies en  het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft gisterennacht met succes een communicatiesatelliet voor Intelsat gelanceerd, na een tweevoudig uitstel eerder in de week in de laatste tien seconden voor de lancering.

Verder horen we Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en we hebben het medianieuws, verzameld door Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

Stralende kabelkabelnzlijn

De werkzaamheden voor de Rotterdamsebaan met daarin opgenomen de Victory Boogie Woogietunnel zijn in volle 191593 fullimage Robagang. We vragen ons echter af hoe de verbindingen in een tunnel tot stand worden gebracht. We moeten hierbij denken aan radiosignalen. Ook communicatie zoals de mobiele telefoon is belangrijk en natuurlijk de hulpinstanties, zoals de brandweer, politie en ambulance.
Rene van der Zwan is betrokken als projectmanager bij de bouw van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Rene gaat ons in deze uitzending van Mediamix alles vertellen over de stralende kabel die in tunnel worden gebruikt voor de communicatie.

Verder horen we Marco Baaij over ADO in de media en de media-agenda. Herman van Beek is aanwezig met het media praatje. Ook Kees Rooke is te horen met zijn media bijdrage.

mp3 zondermuziek

mp3

PierreCrom

In deze uitzending is Pierre Crom in de studio. PierreCrom008

Pierre Crom is geboren in Frankrijk. In 1987 verhuisde hij naar Nederland, waar hij in Den Haag aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten studeerde. Hij is sinds 2000 werkzaam als freelance fotojournalist, onder meer in Afrika en het Midden-Oosten. In januari 2015 won hij de Zilveren Camera, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor de beste nieuwsfoto, met een serie foto's die hij had gemaakt van de crashsite van Malaysia Airlines-vlucht 17 (MH17) op 17 juli 2014.

Marco Baaij is ook van de partij voor zijn media-agenda en ADO in de media. En ADO haalde zelfs (weer) de landelijke media! De media bijdrage is vanavond van Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

HaagseHist01

BasKromh

Bas Kromhout is de hoofdredacteur van het magazine Haagse Historie en hij is BasK 001zondagavond in de studio.

Haagse Historie is een magazine voor elke Hagenaar die hart heeft voor geschiedenis. Dit is wat de bedenkers van Haagse Historie voor ogen staat. Eenentwintig historische verenigingen en de gemeentelijke erfgoedinstellingen hebben voor dit doel de handen ineengeslagen en de Stichting Haagse Historie en Erfgoed opgericht. De makers van Haagse Historie zijn vrijwilligers, historici en journalisten. Zij putten uit de enorme voorraad verhalen over het verleden die ligt opgeslagen bij de verenigingen en de erfgoedinstellingen. Het is een blad voor Hagenaars, van Hagenaars. Inmiddels zijn vier nummers verschenen en wij willen wel eens meer weten over dit historische initiatief in Den Haag.

Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media en Herman van Beek is te horen met het mediapraatje.

mp3 zondermuziek

mp3

robot vervangt werknemerPaulWestra studio

In Mediamix praten we zondagavond 11 juni met Paul Westra over robotisering. Het gebruik van robots bij bedrijven is in opkomst en wat gaat dat straks betekenen voor ons als mens en voor onze maatschappij? We gaan het onder andere hebben over chatbots bij verzekeringen.

Met robotisering wordt bedoeld dat een toenemend aantal taken, dat eerst door mensen werd uitgevoerd, door robots wordt uitgevoerd. De eerste 'zichtbare' vormen van robotisering werden duidelijk in de automobielindustrie, waar laswerkzaamheden in toenemende mate aan robots worden uitbesteed. Voorts worden robots ingezet voor verkenningswerkzaamheden in gevaarlijke situaties.

Marco Baaij is in de studio voor de media-agenda en ADO in de media. Voorts we horen het medianieuws, verzameld door Kees Rooke.

mp3 zondermuziek

mp3

HermanvanBeek02

In de studio is Herman van Beek. Herman is een echte mediafanaat!logoMM

Je hoort Herman regelmatig in Mediamix met zijn mediapraatje. Zondagavond gaan we wat uitgebreider met Herman in gesprek over diverse mediazaken. Er gebeurt namelijk best wel veel in de mediawereld. Wat dacht je van de ontwikkelingen op de middengolf, evenementen op de radio, de luistercijfers en nog veel meer!

Marco Baaij is ook in de studio voor de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

smc070 6juni2017

In een nieuwe aflevering van het programma Mediamix gaan we vooruit kijken naar de nieuwe bijeenkomst van de Social MediaJaanvanZessen Club 070.

De bijeekomst zal plaatsvinden op dinsdag 6 juni aanstaande. Op 6 juni duiken ze bij SMC070 volledig in de social media analytics! De sprekers zijn dit maal Danny Oosterveer en Jaap van Zessen. Zij zullen je mee nemen in alle ins & outs, de laatste ontwikkelingen en uitgebreid vertellen over hun ervaringen bij o.a. Burgers' Zoo en AD.nl.
In de uitzending van Mediamix gaan we praten met Jaap van Zessen. Jaap zal vast een voorproefje geven over zijn onderwerp die hij tijdens de SMC070 bijeenkomst zal bespreken.

Verder zijn Marco Baaij en Kees Rooke in de studio voor hun bijdragen.

mp3 zondermuziek

mp3

ruimtev02

Het is weer even geleden dat we aandacht hebben besteed aan de ruimtevaart. De hoogste tijd dus om Roland Taams weer uit te nodigen! Met RolandT21meiRoland gaan we het onder andere hebben over de allereerste testvlucht van Nasa's nieuwe ruimtevaarttuig, de Orion. Ook is de Nasa op zoek naar nieuwe grensverleggende ruimtemissies en inmiddels zijn er al meer dan 10 ideeën. Verder nieuws over SpaceX en het Internationale ruimtestation, de ISS.


Kees Rooke heeft zijn selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week en Marco Baaij is ook in de studio met de media-agenda en ADO in de media (iets met mode geloof ik..).

mp3 zondermuziek

mp3

veiligheid01veiligheid02

In de studio is Tom Kievit. Tom is Beleidsadviseur Brandweerzorg bij de Veiligheidsregio TomKievit002Haaglanden. Met Tom gaan we het hebben over de brandveiligheid van onder andere lithium batterijen in telefoons en auto's. We staan er niet zo bij stil maar dagelijks lopen we allemaal met een kleine vulkaan aan energie op zak: de lithium-ion batterij. Smartphones, tablets en laptops, overal zitten ze in. Ook andere zaken zoals hoe om te gaan met al die voedingen die we continu aan hebben staan. Brandweerkorpsen krijgen steeds meer te maken met dit soort brandgevaarlijke zaken.
Marco Baaij is aanwezig voor zijn rubrieken en met Herman van Beek houden we het mediapraatje.

mp3 zondermuziek

mp3

Testament van de pers

 

Klaas Salverda 001

 

 Testament van de pers in Mediamix op Den Haag FM

Zondagavond in een nieuwe aflevering van Mediamix: in de studio is Klaas Salverda. Klaas is de auteur van het boek "Testament van de pers". Het boek is een ode aan een uitstervend medium, de papieren krant. Met Klaas gaan we het hebben over zijn boek.

Verder Marco Baaij met de media-agenda en ADO in de media en Kees Rooke met zijn media bijdrage.

 

mp3 zondermuziek

mp3

   https://www.youtube.com/watch?v=din2JJ5c83s

RotterdamsRadioMuseum 320x240

Het is weer even geleden dat we aandacht hebben besteed aan het Rotterdams Radio Museum. In deze tijd van terugkijken en herinneringen ophalen is het goed om ook weer eens stil te staan bij dit unieke radio museum aan de Ceintuurbaan in Rotterdam. In de studio is Frank Nijs. Frank is een van de vrijwilligers en hij kan ons onder andere alles vertellen over de thematentoonstelling die onlangs is geopend.

We hebben ook een interview met Erna van den Berg. Erna is verbonden aan het Nationale Toneel en zij is productieleider van de multiemediale voorstelling "De laatste getuigen". Deze voorstelling is te zien op donderdagavond 4 mei vanaf 19:30 uur in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Marco Baaij is in de studio voor zijn bijdragen en Herman van Beek horen we met zijn media praatje.

 

mp3 zondermuziek

mp3

Electrischrijden

 Daan Beaufort 014

De laatste jaren hebben verschillende autofabrikanten auto’s op de markt gebracht die geheel of gedeeltelijk elektrisch worden aangedreven. In Nederland rijden er hiervan inmiddels meer dan 100.000 rond en hun aantal stijgt steeds sneller. Zondagavond praten we hierover in Mediamix met Daan Beaufort, ervaringsdeskundige op het gebied van elektrische auto’s. Met Daan staan we stil bij verschillende aspecten van elektrisch autorijden, zoals kosten, milieu, veiligheid, actieradius, rijcomfort, etc.

Marco Baaij is aanwezig met zijn rubrieken en Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

Buurtnerds

compprob

In deze uitzending zijn de Buurtnerds (Jeroen Bemer en Eric Visser) aanwezig in de studio. De Buurtnerds zijn bekend van hun professionele computerzaak in Hoek van Holland. In het verleden hadden ze ook een vestiging in het centrum van Den Haag, maar sinds enkele jaren hebben ze al hun activiteiten geconcentreerd in Hoek van Holland.
Met Jeroen en Eric gaan we het hebben over de ontwikkelingen op computergebied. Enkele zaken die voorbij komen zijn: Android 2.0, de nieuwe iPad, een nieuwe Windows versie, de Samsung S8 phone en nog veel meer!

Marco Baaij is aanwezig met zijn rubrieken en Kees Rooke heeft een selectie gemaakt uit het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

SXSW2017DannyF019

 

Mediamix staat zondagavond in het teken van New Dutch Wave, een nieuwe Nederlandse beweging die vorige

  
maand deelnam aan South by South West (SXSW), 's werelds grootste interactieve festival op het gebied van muziek, kunst, media en technologische vernieuwing, dat jaarlijks gehouden wordt in Austin, Texas.

Van 12 tot en met 15 maart was daar het 'New Dutch Wave Huis' met een eigen programma. Nederlandse creativiteit en ondernemerschap werden hier in de internationale schijnwerpers gezet. Nederlandse ondernemers kregen er de kans zich te presenteren aan een internationaal publiek. In Mediamix praten we met Danny Frietman, een van de initiatiefnemers van New Dutch Wave.

Kees Rooke heeft zijn selectie uit het medianieuws. Marco Baaij is aanwezig voor zijn rubrieken: de media-agenda en ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

smc070april

Op 11 april is er weer een bijeenkomst van de Social Media Club 070 (#SMC070).SMC070 009b

Twee interessante sprekers zijn te gast tijdens deze bijeenkomst. De eerste spreker is Daan Noordeloos en hij zal ons meenemen in de customer journey bij Transavia. Onze tweede gast is Arjen van Hijum van PEBex. Hij gaat uitgebreid in op customer experience management.

Zondagavond hebben we in Mediamix twee organisatoren van de #SMC070 in de studio. Dit zijn Mieke Haaksma en Simone Lopulisa. Met deze dames blikken we alvast vooruit op deze interessante bijeenkomst van het #SMC070! Marco Baaij is ook in de studio voor zijn bijdragen aan het programma.

mp3 zondermuziek

mp3

logo svdj full

Zondagavond 26 maart hebben we Quint Kik in de studio van Mediamix. Quint is senior onderzoeker van het Stimuleringsfonds voor 

Quint Kik 2

de Journalistiek (SVDJ). Het SVDJ stimuleert de kwaliteit, diversiteit en onafhankelijkheid door met geld, kennis en onderzoek de
vernieuwing van de journalistieke infrastructuur in Nederland te bevorderen. Het Stimuleringsfonds is daarnaast actief in de regio met de regeling Regionale Journalistieke Samenwerking.

Vorig jaar is het SVDJ gestart met een onderzoek naar de nieuwsvoorziening in de grootste vier steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Met Quint Kik gaan we nader in op dit onderzoek en komen we ook meer te weten over het Stimuleringsfonds in het algemeen.

Kees Rooke heeft ook deze week een selectie gemaakt uit het medianieuws en Marco Baaij heeft voor ons de media-agenda en nieuws over ADO in de media.

mp3 zondermuziek

mp3

ruimtev02

Zondagavond is onze ruimtevaartmedewerker Roland Taams te gast in Mediamix.

A Trip to Mars aka Himmelskibet advertisement 1920

Roland heeft weer veel te melden op ruimtevaartgebied. Twee missies naar de grootste gasplaneet van ons zonnestelsel stonden op losse schroeven. Onlangs is bekend geworden dat een Europese missie doorgaat, terwijl de Amerikanen hun missie naar Jupiter schrappen. Verder geeft een trip naar
Mars een verhoogde kans op leukemie en met één raket heeft India maar liefst 104 satellieten gelanceerd!

Marco Baaij is ook in de studio met de media-agenda en de laatste berichten van ADO in de media en Kees Rooke heeft weer een selectie gemaakt van het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3

Tweede Kamerverkiezingen 2017Hans Hemmes 011

Politicoloog en journalist Hans Hemmes te gast in Mediamix op Den Haag FM

Het zal niemand ontgaan zijn, komende woensdag zijn er Tweede Kamer verkiezingen. De media -vooral de social media- spelen een belangrijke rol in deze verkiezingen. Met Hans Hemmes gaan we het hebben over de invloed van de media tijdens de campagnes en wat er anders is dan vier jaar geleden. En hoe belangrijk en betrouwbaar zijn de verschillende peilingen. Ook blikken we vooruit op de formatie. Wat voor coalities zijn er bijvoorbeeld mogelijk.

Marco Baaij heeft voor ons het nieuws over ADO in de media en de media-agenda. Herman van Beek hoor je in deze aflevering van Mediamix met zijn media praatje.

mp3 zondermuziek

mp3

Logo MWC17

 

HPaviljoen

Danny Frietman 008Afgelopen week heeft in Barcelona weer het Mobile World Congress plaatsgevonden. Het Mobile World Congress is de combinatie van 's werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele industrie en een congres waarin vooraanstaande
bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen.

Danny Frietman is ondernemer en een belangrijke aanjager van nieuwe initiatieven in de onderneming IT & mobiele markt. Danny is initiatiefnemer van het Holland House en met Danny gaan het onder andere hebben over het belang hiervan.

Marco Baaij is er met zijn media-agenda en ADO in de media. Kees Rooke praat ons bij over het medianieuws van de afgelopen week.

mp3 zondermuziek

mp3