Nieuws

Er zijn in heel Nederland 300 C2000 masten die nog ruimte hebben voor extra antennes. Mobiele provi-ders zijn bezig met het plaatsen van meer GSM zendmasten in het grensgebied met Duitsland. Daarmee moet C2000masthet bellen met je mobiel beter worden. Minister Kamp zei dat begin mei in de Tweede Kamer tijdens een debat over de bereikbaarheid van het noodnummer 112 met de mobiele telefoon. Het debat is een gevolg van veel klachten uit platteland regio's zoals Drenthe, Overijssel en Gelderland. In deze provincies zijn gebieden waar helemaal geen signaal is voor de mobiele telefoon. Het noodnummer 112 kan daar ook niet gebeld worden. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

 

In Drenthe zijn op verschillende plaatsen van deze zogenaamde 'witte vlekken'. Voor providers als KPN, Vodafone en T-Mobile bestaat inmiddels ook de mogelijkheid om bestaande C2000 antennemasten voor politie, ambulance en brandweer te gebruiken om er antennes in te hangen.

 

Er zijn in Nederland 300 C2000 masten die nog ruimte hebben voor extra antennes. Zijn collega van Veilgheid en Justitie, Ard van der Steur, kwam met deze mogelijkheid.


Bron: push2talk-portal.com


Mediamix is een initiatief van Wim Zonneveld, te bereiken via tel: 06 555 00 686 of via de Redactie pagina.